Mások ezeket rendelték
Graham Búzaliszt GL200 -1kg ( EPM )
A Graham liszt alapanyaga a búza, és hasonlóan a teljes kiőrlésű búzaliszthez, tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. A normál teljes kiőrlésű búzaliszttel szemben azonban a szemcsemérete nagyobb. Ennek köszönhetően a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így az nem okoz olyan hirtelen vércukorszint-emelkedést, illetve később alakul ki az éhségérzet. Nem mellékes a Graham lisztben található búzacsíra ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalma sem. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma. A reform-táplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt. Glutént tartalmaz! Átlagos tápérték / 100 g Energia: 1415 kJ / 337 kcal Zsír: 2,7 g - ebből telített zsírsavak: 0,8 g, Szénhidrát: 60 g - ebből cukrok: 0,2 g, Fehérje: 11,7 g, Só 0 g Gyártó: Első Pesti Malom

Rédei Bio Brokkolimag csiráztatásra -15g
"Napi vitaminadag csíranövényekből" Bio brokkolimag csíráztatásra Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A brokkolicsíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben os kiváló ízű. Sok kálciumot és szulforafán nevű vegyületet tartalmaz, amely elpusztítja a Helicobacter lylori-t, ami a fekélyek és a gyomor rákos megbetegedéséért felelős. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 3-7 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 15 g

Rédei Bio Mustármag csiráztatásra -50g
A mustárcsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény. Antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és a májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhítő, vértisztító. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Kiszerelés:50gr "Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A mustárcsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény. Antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és a májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhítő, vértisztító. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 2-3 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.