Egészséges és finom ropogtatnivaló 100%-ban Magyarországon termett, GMO mentes barna rizsből!
A Moonrice rizs chips tiszta étel: vegán, glutén- és tartósítószermentes, olaj nélkül sütött és finom. Sem mesterséges színezéket, sem hozzáadott ízfokozót nem tartalmaz.
Reform tápláló élelmiszer, amely egyben egészséges nassolnivaló magas rost, ásványianyag- és fehérje-tartalommal.
A termékben található növényi olaj napraforgó étolaj. Hazai alapanyagból gondosan előkészítve, hazai rizsfeldolgozó - Mentész Zrt., Mezőtúr - üzemében készített rizs chips adalékanyagoktól mentesen.
Kalóriában szegény, de ízben gazdag kisétkezés olyan embereknek, akik a tudatos életmódjukat élvezni szeretnék.
Gyártó: Mentész Zrt, Kisújszállás
Származás: Magyarország
Egy kis technológiai kisokos:
"Tudod, hogy mi a különbség az extrudált és a puffasztott gabonák között?
A puffasztás és az extrudálás folyamatát sokan összekeverik, azonban nem ugyanaz. A puffasztással a rizs és a gabonaszemek beltartalmi értékeihez mesterségesen nem nyúlnak, a nyomás alatt térfogatuk többszörösére képesek megnőni és a gabonaszem eredeti vitamintartalma jelentős részben megmarad. Példának okáért a puffasztott búza akár 5-10-szer több élelmi rostot tartalmazhat, mint a búzaliszt.
Egészséges és finom ropogtatnivaló 100%-ban Magyarországon termett, GMO mentes barna rizsből!
A Moonrice rizs chips tiszta étel: vegán, glutén- és tartósítószermentes, olaj nélkül sütött és finom. Sem mesterséges színezéket, sem hozzáadott ízfokozót nem tartalmaz.
Reform tápláló élelmiszer, amely egyben egészséges nassolnivaló magas rost, ásványianyag- és fehérje-tartalommal.
A termékben található növényi olaj napraforgó étolaj. Hazai alapanyagból gondosan előkészítve, hazai rizsfeldolgozó - Mentész Zrt., Mezőtúr - üzemében készített rizs chips adalékanyagoktól mentesen.
Kalóriában szegény, de ízben gazdag kisétkezés olyan embereknek, akik a tudatos életmódjukat élvezni szeretnék.
Gyártó: Mentész Zrt, Kisújszállás
Származás: Magyarország
Egy kis technológiai kisokos:
"Tudod, hogy mi a különbség az extrudált és a puffasztott gabonák között?
A puffasztás és az extrudálás folyamatát sokan összekeverik, azonban nem ugyanaz. A puffasztással a rizs és a gabonaszemek beltartalmi értékeihez mesterségesen nem nyúlnak, a nyomás alatt térfogatuk többszörösére képesek megnőni és a gabonaszem eredeti vitamintartalma jelentős részben megmarad. Példának okáért a puffasztott búza akár 5-10-szer több élelmi rostot tartalmazhat, mint a búzaliszt.
Az extrudálás során a gabonaszemek eredeti formája, alakja megváltozik, más ízű, jellegű ropogtatni valót kapunk ezáltal.
A két termék mögött valójában teljesen más eljárás rejtőzik, más eszközök, gépek, berendezések kellenek a munkafolyamatok elvégzéséhez, a késztermékek előállításához. Közös tulajdonságuk azonban, hogy csak üzemi körülmények között van lehetőség ezen termékek biztonságos előállítására, otthon – mint pl. a pattogatott kukoricát – nem lehet elkészíteni.
Puffasztás: A hántolt, tisztított gabonát, rizst a puffasztásos technológia során nagy hőmérsékletű és nyomású zárt térbe helyezzük, majd ezt követően a túlhevített, gőzzel teli térből, a fedő nyitását követően a gabonaszemek szabad térbe jutva eredeti térfogatuk többszörösére nőnek. A puffasztás során a magvak eredeti térfogata akár 8-10 szeresére duzzadhat. Az így kapott termékeket többféle formában, ízesítésben lehet kapni! Számos élelmiszer, müzlifajta tartalmaz puffasztott gabonát, azonban önmagukban, tejbe vagy joghurtba keverve is nagyon kedvelt élelmiszer.
Extrudálás: Az extrudáció hatására nőhet a szénhidrátnak és a fehérjéknek az emészthetősége, csökkenhet a zsír és a vitamintartalom. De mi is történik? A meghántolt gabonákat folyékony masszává nyomják össze és egy szűk nyíláson átpréselik, majd megszilárdulva felveszi a formázó nyílás alakját. Ezzel a folyamattal megváltozik a gabona textúrája, az alakja, a színe. Különböző reggeliző ételek, müzlik, snackek készülnek belőlük, de önmagukban is fogyaszthatók.
Kiszerelés: 60 g