Mások ezeket rendelték
Natura Sörélesztő pehely -100g
Inaktivált élesztő magas fehérjetartalommal, jelentős B6-vitamin, kalcium és vas forrás. Sokféle ételre szórhatod, íze alig van, inkább ízfokozó hatása érezhető. Van aki olaszos ételekben szereti használni parmezán helyettestőként, de remekül használható különféle levesekben, szószokban, főzelékekben, vagy akár zabkásában. Ajánlott napi mennyiség: napi 1-3 kávéskanál. Allergének a termékben nincs. Átlaos tápérték 100g termékben: Energia 1370 kJ (327 kcal) Zsír: 0,5 g - amelyből telített zsírsavak: 1,7 g, Szénhidrát: 9 g- amelyből cukor: 8 g, Fehérje: 49,g Só: 0,5 g Rost: 27 g B6 vitamin: 3 mg ( 214%RDA) Kálcium: 125 mg ( 16%RDA ) MAgnézium: 150 mg ( 40% RDA ) Gyártó: Dénes-Natura Kft.

Aranycipó kenyér -1 kg-os -szeletelt
Hagyományos szakaszos kovászolással készülő, kemencében sült, adalékanyag mentes barna kenyér búza és rozs lisztből. Összetevők: élesztő, rozsliszt, búzaglutén, búzaliszt, só, kovászkészítmény rozsból, malátaliszt, dextróz, enzim, ivóvíz Allergén:glutént tartalmaz. kJ: 10 Kcal: 238,. Zsír: 0. Telített zsír: 0,4. Szénhidrát: 49, Cukor: 0. Fehérje: 8,6. só: 1,7 A termék minősítése a Kosár Termék Minősítő Rendszerének szempontjai által, röviden TMR 1, Helyi gazdaság erősítő hatása: - termelés helye szerint: Fényeslitke, Nyíregyházától 50 km-re lévő település Kisvárda mellet. Nyíregyházáról szemlélve a helyi gazdaság erősítő hatást, bár a megyén belüli, de az elsődleges élelmiszer beszerzési lehetőség a Bokortanyák világához képest kissé távolabbi termék. : Értékelés: JÓ ( 4 ) 2, Alapanyag termelés: Mint pékség, az alapanyagokat vásárolja, melyek a tulajdonos elmondása szerint magyar gabonák őrleményei, melyek konvencionális, nagyüzemi termelésből származnak. Értékelés: Jó (4) Az általunk megalkotott Termék Minősítő Rendszer szerint, kiváló fokozat a bio gabonákból készült termék lenne, valamint kistermelői gabona termesztés a növény termesztési adottságaiból adódóan, nem jellemző. 3, Feldolgozás módja, elsődleges feldolgozásnak számító termék, kézműves termék, mely a hagyományra és az eredeti ízek megtartására törekszik, pótanyagok, ízfokozók, imitátorok használata nélkül. Bár glutént tartalmazó termék, de a szakaszos kovászolás során képződött savanyító eljárás a búza glutén tartalmát bontja, mely kenyérként megsütve már könnyebben emészthetővé válik mint a gyors kelesztésű, pékipari termékek többsége. Értékelés: JÓ ( 4 ) Kiváló fokozatot pl egy 12 órás kelesztésű házi sütésű kenyér érné el, de a pékipari körülmények között ez a termék egy magasan jó minősítést ér el.. 4, Csomagolás: a termékek csomagolása nejlon mely lebomló szerves anyaga, mely a vevőktől szelektív hulladékgyűjtést kíván.. Közepes ( 3 ) 5, Tágabb ökológiai hatást nem érint a termék, így kifosztó, károsító hatása nincs: Kiváló ( 5)