Mások ezeket rendelték
Mezei Ottóné: Biodinamikus kertgazdálkodás
A szerző több mint negyedszázada híve és hirdetője a biodinamikus szemléletmódnak, amely az életjelenségek ritmusára, ismétlődéseire, a kozmikus világ megfigyeléseire és mindezek összefüggéseinek feltárására építi alapelveit. A biodinamikus gazda ezt a szerves egészet igyekszik megvalósítani a termőföld gondozásával, trágyázásával, a permetezőpreparátumok alkalmazásával, a növények ápolásával, gyógynövények, sőt a gyomnövények "beengedésével". Egy zöldséghajtató és egy szőlész-borász tapasztalatai azt bizonyítják, hogy hazánkban is van helye a biodinamikus gazdálkodásnak. TARTALOM Előszó helyett 5 Történelmi visszatekintés 6 Kertünk természeti adottságai 11 A táj alkotó elemei 12 Természeti ritmusok 14 A talajról 17 Talajművelés 22 Trágyázás, trágyakezelés és a permetező preparátumok 27 Istállótrágya 37 Permetező preparátumok: a talajpermetező humuszpreparátum 41 A kvarclisztpreparátum 43 A vetőmagról 50 A veteményeskert növényei 55 A káposzta és rokonai 59 Gyökérzöldségek 63 Egész évben saláta 66 A burgonya és rokonsága 68 A tök és kabakos rokonai 71 A pillangósvirágúak 73 Gyógy- és fűszernövények 75 Beszámoló a biodinamikus „hideg" zöldséghaj tatásról (Szécsényi Sándorné) 83 Fóliasátor és növényvédelem 84 Biolevek készítése 87 Ásványi anyagok 90 Talaj élet, zöldtrágyázás, vetésváltás 92 Néhány zöldségféle biodinamikus termesztése fóliasátorban 94 Paprika 94 Zöldhagyma 98 Uborka 99 Spenót 101 Paradicsom 102 Karalábé 103 Fejes saláta 104 Zöldbab 105 Díszkert és gyümölcsös (Mezei Ottóné) 106 Néhány szó a pázsitról 106 Virágokról, díszítő növényekről 107 Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjékről 111 Beszámoló egy biodinamikus szőlőgazdaságról, borászatról (Móricz Attila) 114 Adottságaink 115 A növényvédelem 116 Szempontok a tervezéshez 123 Példák 128 A vetésforgó beállítása 132 Megelőző és szelíd növényvédelem 135 Apró állatbarátaink 137 Ajánlott és engedélyezett szerek, módszerek 142 Gyomszabályozás 146 Hová kerülnek terményeink? 148 A táplálkozás és a főzés dinamikus szemlélete 149 A főzésről 151 Egészséges ösztön és kereskedelmi reklám 153 Mi a sorsa a biodinamikus árunak? 154 A könyv a Biogazda kiskönyvtár sorozat része. Méret 17x12 cm Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva Puha kötés 166.o

Bio Lila káposzta
Ellenőrzött BIO termesztéssel termelt. 1 fej kb. 1,5 kg Az ár a súlytól függően változhat.
Levendula szirup
Saját termesztésú, vegyszermentes levendulából készült. Illatos, közérzetjavító, hígítandó ital. Koktélokhoz is előszeretettel használják. Javasolt hígítási arány: 5-szörös. Nem tartalmaz aromát, színezéket és tarttósítószert sem ! Aggteleki Nemzeti Park védjegyes Az üres üveget le lehet adni a kosárban, újra tudjuk hasznosítani. Köszönjük