Nyíregyházi Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Hazai Kosár

Hazai Kosár

A Hazai Kosár név alatt olyan termékekt kínálunk, melyet a helyi termelők és élelmiszer előállítók nem termelnek, de a kíváló hazai termékek méltó kiegészítői a helyi kínálatnak. . 

Távolság tekintetében messzebbről érkeznek, mint a helyi társaik, de a fogyasztói igény, a széles kínálat biztosítására, de azonos értékek mellett, a Helyben a Jövőnk Szövetkezet, ezen termékek gyűjtését, beszerzését és forgalamzását képviseli. Remélve, hogy a Nyíregyházi Kosár termék kínálata ezáltal jelentősen tud bővülni, a vevői igények megelégedésére és a hazai élelmiszer előállítók támogatására. 

Hazai termék partnerek: 

- Antal BioFarm:  "Családi gazdaságunk a Jászság északkeleti csücskében, Heves vármegye határánál, Jászszentandráson található. A tanyát körülölelő szántóföldeken már 2013-tól kezdődően növénytermesztéssel foglalkozunk, amit 2015-től már kizárólag, ellenőrzött módon, az ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelve folytatunk. Mindig is fontos volt számunkra környezettudatos, regeneratív mezőgazdasági technológiák alkalmazása, hogy megőrizzük talajaink egészségét és bennük működő rendszer biológiai sokféleségét.

Több év munkájának köszönhetően, idén sikerült eljutnunk oda, hogy az általunk megtermelt alapanyagot már javarészt nem a kereskedőknél értékesítjük, hanem kistermelőként mi magunk dolgozzuk fel, ami utána közvetlenül eljuthat a fogyasztóhoz. Termékeink között szerepelnek a bio teljes kiőrlésű ősgabona (tönköly, alakor, tönke) lisztek, amiket hagyományos kövesmalmi őrléssel készítünk, továbbá hidegen sajtolási eljárással előállított bio
napraforgó étolaj is. Kizárólag saját termesztésű alapanyagból dolgozunk, feldolgozásukhoz 100%-ban megújuló energiát használunk, amit egy, a tetőre felszerelt, napelem rendszer biztosít. Gazdaságunk célja, hogy ebben a folyton változó és kihívásokkal teli világban is fenntarthatóan, hosszútávon és környezetbarát módon képesek legyünk, jó minőségű és egészséges élelmiszert előállítani." TERMÉK

Abo Mill: 1993-ban alakult nyíregyházi székhelyű, magyar tulajdonban lévő ABO CSOPORT-nak, mely meghatározó malomipari szereplője a kelet-magyarországi és nyugat romániai régiónak. A tiszafüredi üzemben zajlik a kukoricaőrlés, ahol a térség hagyományos konyhájának termékei: a Kukoricadara és a nagyobb szemcséjű kásadara készülnek. TERMÉK

- Naturgold Hungarya Kft: a a modern kori ősgabona termesztés kezdetét jelentik Magyarországon. 

  • saját magunk készítik a vetőmagot
  • magyar földben termelnek az egész Európában nagyra becsült ősgabonákat ( alakor, durum, tönke, tönköly )
  • és magunk is dolgozzák fel azokat. ( lisztek, darák, listkeverékek, műzlik, száraztészták formájában )
  • céljuk, hogy a legértékesebb, vegyszermentesen termesztett ősgabonákat hazánkban termesztve és feldolgozva, kiváló minőségű élelmiszereket készítsenek. Termékek: 

- Civita : magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, mely hajdúsági kukoricafeldolgozás jeles képviselője. Kukoricamalmuk és olajüzemük  az élelmiszeripar számára állít elő alapanyagot (sörgyártás, kukoricapehely-gyártás, reggeliző kásák, gyermektápszerek), de a gyógyszeripar, valamint a kutya- és a macskatáp gyártás is felhasználja termékeinket. Az élelmiszeripari termékfejlesztésük eredménye a kukorica tészta gyártás. Kizárólag Magyarországon termelt, szigorúan ellenőrzött GMO-mentes kukoricát dolgoznak fel. Termékeik a Monostorpályiban található malomban, olaj-, és tésztaüzemeinkben készülnek. Alapanyagként kizárólag kukoricát dolgoznak fel, ezért az itt előállított élelmiszerek gluténmentesek. Termékek: 

Csinta: Budapest környéki családi vállalkozás, akik a Szabolcs-Szatmár -Bereg Megyei gyümölcsökből készetik az alacsony hőfokon szárított nyers gyümölcs lapokat, melyet mint egy palacsintát feltekerve hoznak forgalomba. A Csinták összetevői egyszerűek, csak a gyümölcs. Bárki eheti, akik gyümölcsöt szokott enni, vagy nem eszi, de ehetne. Termékek: 

Nobilis Zrt: Az üzem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma, a szilva és a meggy hazájában. A társaságunk közel 100 szárított gyümölcsféleséget illetve olajos magvat állít elő különböző formában. A hazánkban termő gyümölcsök mellett egzotikus szárított gyümölcsöket, valamint dió és mogyoróféléket importálunk, ezeket a termékeket kívánság szerint aprítjuk, pörköljük, mézzel vagy csokoládéval vonjuk be. Termékek :

Ízmíves zöldségkrémek: Az alapanyagok Krumpach Erzsébet, A bőség kertje című könyv szerzőjének vegyszermentes ökokertjében teremnek. A kertet a régi idők tapasztalatait és a legújabb biotermesztési ismereteket egyaránt felhasználva műveli. Így biztos lehetsz benne, hogy igazán egészséges, tiszta élelmiszert fogyasztasz, ha az Ízmívest választod! Termékek: 

Bio Berta  A Bio Berta cég méltán nevezhető a hazai bio termelés egyik úttörőjének, akik a kezdetektől végigkísérték és munkájukkal segítették a hazai bio termelés kialakulását. Bio zöldség-, gyümölcs-, és fűszertermesztéssel, feldolgozással foglalkozó magyar vállalkozás. Lekvárok, gyümölcslevek, szárított fűszerek és fűszerkeverékek, ketchup, mustár szerepel kínálatukban. Bertáék a cég története során ragaszkodtak eredeti célkitűzésükhöz, a zöldség-, fűszer- és gyümölcsfélék vegyszermentes termesztéséhez. Vállalkozásukat emberléptékű méretben fejlesztették, 1995-re egy 57 család tulajdonát képező, 80 ha-t meghaladó földterületet magában foglaló termelési vállalkozást valósítottak meg. Az öntözhető parcellákon 24 növényfaj hozamát takarítják be és dolgozzák fel a legigényesebb európai elvárásokat is kielégítő minőségben. Ennek biztosítéka az 1995-ben zöldmezős beruházással készült és folyamatosan bővülő saját feldolgozóüzemük. Termékek: 

Békebeli Arany növényiolaj: A 100%-ban magyar tulajdonú kis családi üzemünk kíméletes technológiával előállított 100%-ban NAPRAFORGÓBÓL KÉSZÜLT HIDEGEN SAJTOLT ÉTOLAJOK gyártásában és forgalmazásában tevékenykedik sok éves tapasztalattal. Görbeházán, az Alföldön működik üzemünk. Termékeink minősége évek hosszú kísérletezése és a kitartó, elhivatott munkának köszönhető. Az étolajok alapanyagának egy részét saját területünkön termesztjük, másik részét ellenőrzött magyar kistermelőktől vásároljuk fel. Ennek köszönhetően a vetőmag földbe kerülésétől a késztermék előállításáig szakszerű kezelés és ellenőrzés mellett történik az étolaj gyártása. Az uniós elvárásoknak megfelelő HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk, a korszerű és ellenőrzött gyártás követelményeit kielégítve. Termékeink előállításánál legfontosabb szempont a minőség, nem pedig a nagy mennyiség előállítása. Termékek:

Biogold Növényi olaj: Magyar családi vállalkozás a Balaton-felvidéken hideg sajtolással és az ún. stájer módszerrel állítják elő a magas minőségű növényi olajokat a boltokban kapható, oldószeres, kémiai eljárással finomított termékekkel szemben. A növényi olajok előállításánál ismert hidegen sajtolás során az olajos magokból préseléssel nyerik ki az értékes, ásványi anyagokban rendkívül gazdag olajat.  A hidegen sajtolt módszer során a megengedett hőfok 40°C.Az ún. stájer módszer - amellyel a jól ismert tökmagolajat készítik - első lépéseként a magokat alacsony hőfokon, lassú kevergetéssel átmelegítik, ezután kerül a préselőbe. Termékek

A cég tevékenységét a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft ellenőrzi. 2011-ben a BIOGOLD bio sütőolaj, elnyerte az „Év Bioterméke” díjat.

Az EzerJóFű Gyógynövény Kft. egy tudatos, küldetéssel bíró, az emberek egészséget szolgáló vállalkozás. Termékeink az első lépéstől az utolsóig „énkezűleg”, féltő gondoskodással készülnek. Az összes felhasznált növényi alapanyag méregmentes. A gyógynövényeket vadon gyűjtjük és termesztjük hazánk egyik legtisztább vidékén, Göcsejben. Nálunk a termesztés, a gyűjtés és a felvásárlás is ellenőrzötten BIO. EzerJóFű tinktúrái = füvek, fák, virágok generációkon átívelő tudása kis üvegcsékbe rejtve. Termékek

Éden Prémium : A Naturtrade Hungary Kft.-t 2014-ben Szabó Norbert és Véha Miklós alapította abban az elhatározásban, hogy megbízható, igényes és minőségi reform termékekkel lássák el a piacot. Miklós családjában nagy hagyománynak számított a malmászat, ezért negyedik generációs malmosként adott volt, hogy mindenképpen liszt előállításával szeretne foglalkozni. A vegán életmód választásával számára egyértelmű volt, hogy a jövőbeli termékpalettának is vegánnak kell lennie. Miklós a termék ötletekkel, barátja (később üzlettársa) Norbert, pedig kereskedelmi tapasztalataival segítette a cég elindulását. Saját előállítású lisztjeink egészen kiváló, nagyon finom, BL-55-ös minőségűek. Egyedülállónak tekinthető, hogy lisztjeinket nem készen vásároljuk meg, hanem saját malmunkban őröljük meg a gluténmentes álgabonákat. Az alapanyagaink kiválasztására és beszerzésére különös figyelmet fordítunk. Ezen folyamat egyik meghatározó eleme a gyárlátogatás is, így saját szemmel győződhetünk meg az alapanyagok minőségéről. Termékek

Mentész  Zrt: Saját termelésű natúr és csokis puffasztott rizs és durumbúza termékeket gyártó magyar vállakozás. "Cégünk fő tevékenységeként gabonanövényeket, olajos magvakat, valamint fehér- és indiánrizst termeszt az általa bérelt területeken, melyek Mezőtúr-Túrkeve-Mesterszállás-Gyomaendrőd települések határaiban találhatók. A 2006 óta működő élelmiszeripari puffasztó üzemünkben saját termelésű rizs és gabona termékeket állítunk elő. Hitvallásunk: nyomonkövethetőség "szántóföldtől az asztalig", amelyhez hűen kizárólag saját termelésű alapanyagainkat dolgozzuk fel.   Termékek

Nagykunsági rízs:  A társaság jogelőd szövetkezeteinek létrejötte 1948-ra tehető. Ekkor kezdtek szerveződni azok a földművelő, állattartó csoportok, akik 1949-ben kapták meg működési engedélyüket. A jogelőd termelőszövetkezetek egyesülése által 1974-ben jött létre a „Nagykun” Mezőgazdasági Termelőszövetkezet. 2000-ben a szövetkezeti vagyon 97 %-át nevesítve alakult meg a Nagykun 2000 Mg. Részvénytársaság 430 személy tulajdonaként.  Kínálatukban szerepel fehér és barna rizs, ezek bio változata, valamint bio rizslisztek is. Termékek: 

Rédei Kertimag Zrt: Réde, Lesalja major a Bakonyalja és a Kisalföld határán terül el. A II. Világháború előtt az Eszterházy család birtokához tartozott. Gróf Eszterházy Pál - aki mezőgazdasági szekember is volt - már 1923-ban létesített a rédei uradalmában egy növénynemesítő telepet, amely jelentős nemesítői sikereket ért el. Az államosítás után a telephelyet a Vetőmag Vállalat vette át és vetőmag tisztító telepként üzemeltette, később pedig átszervezte a magyarországi lakossági vetőmag ellátás egyik fő bázisává.

A Rédei Kertimag Zrt a rendszerváltás utáni időszakban, 1993-ban alakult. A társaság a korábbi tevékenységi kört már természetesen a versenygazdaság viszonyai között folytatta. A vállalkozás 100%-ban magyar tulajdonú és az alkalmazottak egyben a cég tulajdonosai is. Termékek

GOF HUNGARY - AZ ORSZÁG EGYETLEN ZABFELDOLGOZÓ ÜZEME

Nyíregyházán működik a GOF Hungary Kft, mely az ország egyetlen GLUTÉNMENTES ZABFELDOLGOZÓ üzeme. Demecserben termelik nagy szántóterületen a zabot, melyet más szántóföldi növények pollenjei nem érintik, ezáltal a termesztésben garantált gluténmentes alapanyag. A modern zab feldolgozó üzemben pedig csak zab kerül feldolgozásra, így itt sincs még nyomokban történő szennyeződés sem. Ilyen magas tisztaságú terméket többnyire külföldi termékeket vásárolhatunk. Most azonban élvezhetjük, hogy egy számunkra legközelebbi helyi forrásból, a legkisebb ökológiai teherrel juthat el hozzánk, - és nem csak a gluténérzékenyek számára- ez az egészséges, magas színvonalú zab alapú termék.

A feldolgozás az egész zabszemtől a legkisebb szemcseméretű zablisztig terjed, a gyártás folyamatában mindenhonnan kinyerve az ideális szemcseméretű termékfajtát. Hogyan is képzeljük ezt el: a gyártás az egész zabszemből indul, az első termék a

SZELETELT ZAB : kiváló köret étel, egyenrangú a rizzsel, bulgurral. Elkészítése: 1-1 arányú víz és zab főzése fűszerezve, fedő alatt 7-8 percig lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük, a főzési idő letelte után 10 percig hagyjuk fedő alatt pihentetni, és a zabszemek ideális puhaságúvá válnak. A gyártási sor következő láncszeme a zabpehely. A zabszemről lefejtik a sikért, a külső burkot, és ezt a letisztított zabszemet a pelyhesítő, szép nagy szemekre szeleteli, így jön létre a PRÉMIUM ZABPEHELY. A gyártás során leesett kisebb szemek alkotják az APRÓSZEMŰ ZABPELYHET, müzlik, sütemények alapanyaga. A még kisebb zabszemek mennek tovább a folyamaton, ZABPEHELY KORPA termék készül belőle. Használhatjuk minden olyan ételhez, ahol a textúra tömörítésére van szükség pl: fasírtok, lapcsánkák, turmixok, pékáruk késztésénél. ZABPEHELY DARA következő szemcseméretű termék, mely tejbegríz, grízes tészta, túrógombóc, habarás, panírozás gluténmentes zabpehely alapanyaga. És a sor végén a gyártósor utolsó terméke: a ZABPEHELYLISZT. MINDEN TERMÉK: 100 % VEGÁN, 100% GLUTÉNMENTES ls 100% GMO Mentes termék! TERMÉK

Heit Torma Létevértesről a torma termesztés hazájából

A Heit család évtiszedek óta foglalkozik torma termesztéssel, és annak feldolgozásával. Debrecen vonzáskörzetében - Létavértes, Újléta, Álmosd, Kokad, Bagamér, Pocsaj gazdái - 1200 termesztik a tormát, melynek csak igen kicsi része kerül a magyar fogyasztókhoz. A magyar torma hungarikumot 2004-ban az Európai Bizottság alá helyezett. Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kalcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító preventív hatásairól is közismert. Kiváló gyomorbajokra, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is igen magas.

Rossz beidegződés, hogy reszelt tormát leginkább húsvét idején szokás fogyasztani. A torma mind az őszi, téli és tavaszi vitaminszegény hónapokban is különösen jó szolgálatot tehet szervezetünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel kiválóan harmonizál. TERMÉK

Multi-Cikória Kft : A tradicionális cikória- feldolgozó és pótkávégyártó, egyedülállóan Magyarországon. A cég eredete 1822-re eredeztethető vissza. Frank Henrik és Fia az Osztrák- Magyar Monarchia országaiban, így Magyarországon is megnyitotta kávészereket gyártó cégét. 1911-ben Kassa, Budapest és Nagykanizsa után Mosonszentjánoson is elindult a gyártás. A gyár megépítése, és az új növény, a cikória elterjesztése pénzt, megélhetést, fejlődést hozott a Hanság ezen vidékére.A két világháború közötti időszak a fellendülés kora volt, mivel a pótkávé olcsóbb volt, mint a babkávé és növekedett iránta az érdeklődés.

A háborús konjunktúra tovább növelte a keresletet.A gyár a második világháborút sértetlenül vészelte át. Az akkor készült termékek, mint a Káró, Enriló, Szent István kávészerek nevei még ma is ismerősként csengenek. A háborút követő 1949-es államosítás után a Magyar Édesipari Vállalaton belül a Budapesti Zamat és Ostyagyár gyáregységeként működött. Majd az üzem 1950-1956-ig csak a cikóriaaszalással foglalkozott, mert a kávégyártáshoz szükséges gépsorait leszerelték és Budapestre szállították.A Magyar Édesipari Vállalat 1971-es átszervezésekor a gyáregységet a Győri Keksz és Ostyagyárhoz csatolták. Terméklistája jelentősen bővült: 12 féle pótkávé mellett, még további 44 féle édesipari terméket állítottak elő, pl. teaízesítőt, krémporokat, cukorkát, pörkölt mogyorót.

A rendszerváltást követő privatizáció során, 1991-ben, a Győri Keksz és Ostyagyárral együtt a United Biscuits tulajdonába került. Az angol tulajdonos több éves mérlegelés után úgy döntött, hogy a profiljába nem illő gyáregységet értékesíti. A patinás cég így 1994-ben magyar-svájci tulajdonba került és MULTI-CIKÓRIA Kft. néven működik. 2021 NYARÁTÓL A VÁLLALKOZÁS AZONBAN MÁR 100%-BAN MAGYAR TULAJDONBA KERÜLT. Tevékenységét továbbra is a tradicionális cikória- feldolgozás és pótkávégyártás határozza meg, mely tevékenységi körben egyedülálló Magyarországon. TERMÉK

BARBARA TERMÉKEK

HÉKÁS  TERMÉK

MÍVES TÉSZTA  TERMÉK 

SIMON GYÜMÖLCS TERMÉK 

Termékek

Sajáni Gyógyvíz -0,5l

Természetes gyógyvíz Kárpátaljáról A Sajáni ásványvíz forrása Kárpátalja máramarosi régióban lelhető fel. A helyike évszázadok óta ismerik gyógyhatását gyomor-bélrendszeri, emésztési- és epebántalmakban. A víz kiemelkedően magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, az alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos vizek közé tartozik. Ivókúra szerűen alkalmas lehet csalánkiütés kezelésére, a vércukorszint csökkentésére, az emésztés javítására, a bél megtisztítására, ill. gyomorsav túltengés esetén, mivel közömbösíti a túlzott mennyiségű gyomorsavat. Emellett fogyasztása gyógyíthatja a nyálkahártya gyulladást, kedvezően hat a felső légúti megbetegedésekben. Magas metakovasav és metabórsav tartalma elősegíti a haj, a köröm, és a bőr megújulását, elősegíti a kalcium, a magnézium, és a D-vitamin anyagcserét. Összetétel: Na+180 mg/l, K+ 38mg/l, Cl- 110mg/l, HCO3- 1180 mg/l, ca2+ 65 mg/l, metakovasav 69mg/l  

570 Ft / db
1140 Ft/l

Salvus gyógyvíz -1,5 liter

Alkalmazási területe: gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként. Elhúzódó gyomorhurutban forró tejjel vagy langyos vízzel hígítva naponta 2 dl-t, ivókúrában. Csalánkiütésnél ivókúra formájában napi 1-2 dl-t kell fogyasztani. Szúnyog- és rovarcsípéseket külsőleg bekenegetve igen előnyös...

1360 Ft / db
906.67 Ft/l

Salvus Gyógyvíz permet -orrspray feltéttel -zöld 50 ml

Salvus Gyógyvíz Permet Orrspray feltéttel 50ml Természetes Alkálihidrogén-karbonátos Gyógyvíz permet (orrspray feltéttel) Hogyan és mikor kell a Salvus Gyógyvíz Permetet alkalmazni? A kezelendő állapottól függően, szükség szerint az orrnyílásokba mély lélegzéssel egyidejűleg permetezve, legfeljebb 5x2-2 bepermetezést naponta. Mikor ajánlott a Salvus Gyógyvíz Permet használata? Ajánlott az orr és melléküregei hurutos megbetegedéseinek kezelésében a nyálkahártya nedvesítésére, nyákoldásra, a váladék kiürülésének elősegítésére, a dohányzás okozta káros légúti hatások csökkentésére. A készítmény fő alkotórészei: (mg/100 ml) Nátrium 500,0 - 800,0 Litium 0,18 - 0,30 Klorid 200,0 - 290,0 Bromid 0,80 - 1,80 Jodid 0,11 - 0,24 Fluorid 0,11 - 0,34 Hidrogén-karbonát 1200,0 - 1700,0 Alkotóelemek összesen: 1900,0 - 2800,0 Tárolás: Szobahőmérsékleten (max. 25 C fok) Alkalmazás: Orrnyílásba, mély légzéssel egyidejűleg permetezve, napi 5 x 2-2 bepermetezés. Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Kiszerelés: 50 ml

2795 Ft / üveg
55.9 Ft/ml

Simon -100% Alma - EperLé -3 liter (dobozban)

Arány: 80% alma– 20% szamóca "Természetes:Termékenik semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, köszönőviszonyban sincsenek a sűrítményekkel. Nincs bennük más, csak minőségi, érett zöldség és gyümölcs. Egészséges: Gyümölcseinket lassú eljárással, hidegen préselik. Ez a szűretlen, rostokban gazdag lé már csak egy minimális hőkezelésen esik át a tartósítás érdekében. Környezettudatos: Számukra fontos az ökológiai lábnyomunk kisebbítése, és ez nem csak egy újrahasznosított csomagolópapírt jelent. A környezettudatosság magát a technológiánkat hatja át az energiatermeléstől az öntözőrendszeren át a madarak és méhek védelméig." "Mitől igazi tavaszt idéző ízbomba a Simon Gyümölcs eper-almalé? Mert élénk ízvilágát a piros földieper illatos, harapni való húsa és a Nap érlelte, zamatos almák természetes aromái adják. Az érett eprek csillogó, vörös felülete nem csak a tekintetünket vonzza, de a lédús gyümölcsök isteni illata is kóstolóért kiált. Ez a páratlan ízvilág köszön vissza a mi gyümölcslevükben is, melyben a friss eper karakteres ízjegyei és a harsogó almák lágy savai találkoznak egy kirobbanó, élettel teli koktélban. Április vége, az eperszüret! Sastelki gyümölcsösünkben április végén indul az eper szüret. Csakis olyan fajtákat gondozunk, amik friss fogyasztásra a legalkalmasabbak, nem pedig hosszas szállítás után a boltok polcain várakozásra. Ahogy a növénykéink cseperednek, minden szem epret figyelemmel kísérünk, hogy az aktuális tápanyagigényüknek megfelelő gondozással érhessenek még tökéletesebb gyümölccsé. A szüretet kézi válogatás követi, csak ezután kerülnek feldolgozásra a sötétvörös, illatozó eprek. Hidegen préselésünknek és minimális hőkezelésünknek hála az eperlé a lehető legtöbbet megőriz jótékony hatásaiból. Márpedig ebben a kóstolnivaló tavaszi ízbombában akad néhány! Fantasztikusan élénk, édes íze mellett a kalóriaszegény eper kellemes teltségérzettel tölti meg a gyomrunkat, így viszonylag büntetlenül élvezhetik ízeit a fogyókúrát tartók is. Emellett azonban a cukorbetegség és bizonyos daganattípusok megelőzésében is hatékony, és jótékonyan hat a szív-, és érrendszerre. A tavasz egyik legelső gyümölcsének jellegzetes íze és zamata áthatja a Simon Gyümölcs Alma-Eperlevet is. Ám az édes, epres aromáknak igazi hangsúlyt az a Simon GyümölcsAlmalé ad, ami családunk féltve őrzött, titkos receptje alapján készül. A végeredmény egy ízletes, édes-savanykás ital, melynek frissítő illatában, átható ízvilágában a tavasz első ízei bújnak meg. Váljék egészségedre!" Gyártó: Simon Gyümölcs Kft, Zagyvaszántó

3890 Ft / db
1296.67 Ft/l

Simon Gyümölcs -100% Birs - Almalé -3 liter (dobozban)

Arány: 60% alma – 40% birs "Természetes:Termékeink semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, köszönőviszonyban sincsenek a sűrítményekkel. Nincs bennük más, csak minőségi, érett zöldség és gyümölcs. Egészséges: Gyümölcseinket lassú eljárással, hidegen préselik. Ez a szűretlen, rostokban gazdag lé már csak egy minimális hőkezelésen esik át a tartósítás érdekében. Környezettudatos: Számunkra fontos az ökológiai lábnyomunk kisebbítése, és ez nem csak egy újrahasznosított csomagolópapírt jelent. A környezettudatosság magát a technológiánkat hatja át az energiatermeléstől az öntözőrendszeren át a madarak és méhek védelméig." "Miért hisszük, hogy a birs-alma gyümölcslé egy igazi kuriózum? Mert az illatos birs nem csak egy különleges plusz ízt ad az almának, a karakteres aromák mellett jótékonyan járul hozzá az egészség és a vitalitás megőrzéséhez is. A birs rengeteg vitamint (B, C, E) és ásványi anyagot tartalmaz, kiemelt szerepe van a méregtelenítésben, illetve az anyagcserét és a vér koleszterin szintjét is rendben tartja. Amellett, hogy ez a párosítás egyedülálló aromájú, azt is garantáljuk, hogy a fogyasztásával a téli fásultság időszakában is frissek maradunk! A birs jótékony hatása! Ehhez az ízletes, egyedülálló gyümölcshöz adjuk hozzá almalevünk titkos családi receptjét. A birs pikáns aromája egyszerűen megsokszorozza a  Simon Gyümölcs alamlé varázslatos ízeit és teszi mindezt anélkül, hogy elnyomná a savas és édes almák eredeti harmóniáját. Az eredmény egy bűbájos ital, mely a téli fásultság idején is képes felrázni minket. A tapintásra bársonyos, élénksárga termés ugyanis boszorkányosan sokoldalú. Számos ásványi anyagot és vitamint rejt, ízletes, fanyar aromáját is csersav tartalma adja. Emellett kiváló méregtelenítő, rendben tartja az anyagcserét és a vér koleszterin szintjét is. Jellegzetes, fűszeres illata már önmagában élénkítő. Gyümölcsösünkben 2010 óta termesztünk birsalmát. Hűvös szeptemberi délutánonként szüreteljük a fákat, ezután 18-20 napig útóérleljük a gyümölcsöket, hogy a belső aromák feltáródjanak. Ezalatt érik meg a birs jellegzetes, intenzív illata, melyet a SimonGyümölcs birs-almalé a feldolgozás során is megőriz. Ha az édeskés és savanykás ízek fűszeres találkozására vágysz, büszkén ajánljuk az élénkítő birs-alma gyümölcslevet!" Gyártó: Simon Gyümölcs Kft, Zagyvaszántó

3490 Ft / db
1163.33 Ft/l

Simon Gyümölcs Fresh -AlmaFröccs -0,33 l

Természetes, almával ízesített szénsavas víz. Az Simon Gyümölcs isteni almalevek zamata keveredik a frissítő szénsavas vízzel, ami tökéletes frissítő egész évben! Semmi hozzáadott cukor vagy tartósítószer, csak természetes almalé és víz, annyi az egész! Összetevők: ivóvíz, almalé (55%), szén-dioxid (5 g/l ). 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer A Simon Gyümölcs kizárólag 100%-ig magyar forrásból származó friss gyümölcsöt használ.  Átlagos tápérték 100 ml késztermékben: energia : 102 kJ/24 kcal ,  zsír   

400 Ft / db
1212.12 Ft/l

Simon Gyümölcs Fresh -Feketeribizlis - 0,33 l

A fanyar ízek szerelmesei számára ajánlott a kellemesen kesernyés feketeribizlis szénsavas üdítőital. A feketeribizli is legalább olyan szuper C-vitamin bomba mint a citrom, de ízvilága markánsabb aromájú. Ennek a sötét színű bogyós gyümölcsnek az ízét a lehető legtermészetesebb formában élheted át, egy kis bubis vízzel megspékelve. 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer Összetevők: ivóvíz, feketeribizlilé (12%), almalé (10%), szén-dioxid (5 g/l ). Tápérték táblázat: Átlagos tápérték 100 ml késztermékben:  energia: 15 kJ/4 kcal ,  zsír: 0,0 g, ebből: telített zsírsav: 0,0g ,  szénhidrát: 0,7g, ebből cukrok: 0,7g, fehérje: 0,5 g,  Gyártó: Simon Gyümölcs Kft. 3031, Zagyvaszántó,

400 Ft / db
1212.12 Ft/l

Simon Gyümölcs Fresh -Meggyes - 0,33 l

A mennyei meggyíz egy szénsavas természetes italban. Semmi hozzáadott cukor vagy tartósítószer. Csak a meggy valódi aromája, Simon receptúra szerint, a legfinomabb arányban A meggy régi motorosnak számít a Simon gazdaságban, azonban most egy teljesen új oldalát mutatja meg. Szénsavas üdítőként ugyanis üde színfolt a savanykás italok között, a meggy természetes édeskés zamatát csillogtatja meg. Ugyan édeskésebb ízű, mégsem tartalmaz hozzáadott cukrot, szóval lelkiismeretfurdalás nélkül iszogathatod! Kicsit arra emlékeztet, mint amikor a meggybefőtt levét szürcsölgeted, csak egy izgalmas, bubis variációban. Mindenképp érdemes kipróbálni! 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer Összetevők: ivóvíz, meggylé (22%), szén-dioxid (5 g/l ). Átlagos tápérték 100 ml késztermékben:     energia:   68 kJ/16 kcal, zsír: 

400 Ft / db
1212.12 Ft/l

Simon Gyümölcs Fresh -SzőlőFröccs- 0,33 l

Természetes, szőlővel ízesített szénsavas víz A szőlő kellemes esszenciája egy friss szomjoltóban. A napérlelte szőlőfürtök zamatát már csak egy kis szénsavas vízzel dobtuk fel, semmi mással, ugyanis sem cukrot, sem tartósítószert nem tartalmaz. 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer Összetevők: ivóvíz, szőlőlé (46%), szén-dioxid (5 g/l ). Átlagos tápérték 100 ml késztermékben energia:  139 kJ/33 kcal,  zsír:  

400 Ft / db
1212.12 Ft/l

Simon Gyümölcs Fresh -Zero Limonádé- 0,33 l

Epres-citromos, szénsavmentes üdítőital, gyümölcstartalommal és édesítőszerekkel. Összetevők: ivóvíz, epervelő (11%)almalé (6%), citromlé (6%),  szén-dioxid (6 g/l ), eritrit,steviol-glikozid, természetes éper és citrom aroma, feketerépa kivonat. Természetes módon előforduló cukrot tartalmaz Citrommal és természetes édesítőszerrel ízesített limonádé üdítőital. A sárga citrus pezsdítő erejénél és a természetes édesítőszerek kellemes ízénél elképzelni sem lehetne természetesebb kombinációt! Fanyar, mégis kellően édeskés szénsavas innivaló, amely jól behűtve ideális szomjoltó — bárhol, bármikor. A citrom friss, savanykás ízét az egyik legnépszerűbb természetes édesítőszer, a Stevia teszi még finomabbá! A limonádé ezentúl azok számára is elérhetővé válik, akik egészségtudatos életmódot élnek, odafigyelnek a táplálkozásra és gyermekeik egészségét mindennél fontosabbnak tartják! A Simon Fresh ízek közül nem hiányozhat az egyik legfrissítőbb gyümölcs íz, a citrom sem. A sárga héjú gyümölcs köztudottan gazdag C-vitaminban, a természetes citromsavnak köszönheti savanykás ízét, mely kifejezetten frissítő hatással van szervezetünkre. Ehhez párosul az a természetes édesítőszer, amelynek fogyasztása nem jár extra kalóriával, akár 300x is édesebb a cukornál, glikémiás indexe pedig zéró! Amitől pedig igazán izgalmas lesz az egész limonádé, az a szénsavas víz – így egy egyszerű, de nagyszerű, természetes hűsítőt kapunk, aminek fogyasztását hidegen ajánljuk! 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer Gyártó: Simon Gyümölcs Kft. 3031, Zagyvaszántó,  

400 Ft / db
1212.12 Ft/l

Simon Gyümölcs-100% Alma - HomoktövisLé -3 liter (dobozban)

Az Alma- homoktövis ital aránya: 88% alma – 12% homoktövis A homoktövis hatása: Az egészségtudatos életmód élharcosa, a homoktövis ital ízre is élénkítő, markáns fanyarsága a citrusokéra emlékeztető bizsergést hagy a nyelven. Mitől valódi szupergyümölcs a homoktövis?: Mert igazán sokoldalú, számos erénye mellett C-vitaminban rendkívül gazdag, anyagcsere serkentő- és gyulladáscsökkentő, mindez egyetlen érett kis narancssárga bogyóba csomagolva. Szavatossági idő. felbontás nélkül 6 hónap, felbontást követően pedig 14 nap hűtőben. A gyümölcslevek minőségét zárt szelepes zacskó őrzi, a beépített, első osztályú csap révén pedig egyszerűen és tisztán tölthetünk egy frissítő pohárral. A titkos recept! A homoktövislé intenzív savanykás ízét egy kellemes karakterű itallá lágyítja a hozzáadott Simon Gyümölcs almalé, így gazdagítva a homoktövis velő virágosan fanyar zamatát a nap érlelte alma édességével. A tökéletes arány 12% homoktövis és 88% alma. Semmi más. Erről a párosításról csak ódákat zenghetünk, hiszen a homoktövis ital érdemeit a mi almalevük évtizedes családi receptje öregbíti. Ez a titkos recept adja minden Simon Gyümölcslé alapját, melyben négy különféle alma édes aromája és kellemes savassága találkozik. Az ízek harmóniája mellett a Simon Gyümölcs gyógyászati hatásaira is ügyelnek. Gyümölcseiket hidegen préselik, nem szűrik, és a leveket csak minimális hőkezelésnek teszik ki, ezáltal a homoktövislé gazdag ásványi anyag tartalma a lehető legmagasabb marad. A homoktövis nem csak a bogyós-gyümölcsös karakterével turbózza fel tehát az almát, de a sok zamat mellett igazi vitamin-bombát ad hozzá. A nap lendületes és egészséges kezdéséhez bátran ajánljuk — használd ki a homoktövis hatásait és előnyeit! 100%-ban frissen préselt, natúr gyümölcslé-. Semmilyen adalékot vagy tartósítószert nem tartalmaz, csak és kizárólag friss gyümölcsöt. Lassan, hidegen préselik őket, hogy az eljárás során az érett és egészséges termések a lehető legjobban megőrizzék jótékony hatásaikat és nyomelemekben, vitaminokban a maximumot nyújtsák. Családi vállalkozás a fenntartható gazdálkodás elkötelezett híve. Nem használnak GMO növényeket, minden gyümölcslevük 100%-ban Non-GMO, gluténmentes és vegán. Minden technológia, amit alkalmaznakk, tekintettel van a környezetre. Náluk található Magyarország egyetlen gyümölcskultúrában működő méhlegelője, ahol a gyümölcsfák virágzásán kívül is több hektár növénytakaró áll egész évben több ezer poszméh rendelkezésére. 100% Alma-Homoktövislé Tápérték táblázat: Átlagos tápérték 100 ml késztermékben energia 212,6 kJ/50,3 kcal zsír 0,58 g amelyből -telített zsírsavak 0,2 g szénhidrát 10,78 g amelyből -cukrok 9,04 g rost 0,50 g fehérje 0,24 g     A homoktövislé jellemzői Természetes: Termékeink semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, köszönőviszonyban sincsenek a sűrítményekkel. Nincs bennük más, csak minőségi, érett zöldség és gyümölcs. Egészséges: Gyümölcseinket lassú eljárással, hidegen préseljük. Ez a szűretlen, rostokban gazdag lé már csak egy minimális hőkezelésen esik át a tartósítás érdekében.  Környezettudatos: Gyártó számára fontos az ökológiai lábnyom kisebbítése, és ez nem csak egy újrahasznosított csomagolópapírt jelent. A környezettudatosság magát a technológiát hatja át az energiatermeléstől az öntözőrendszeren át a madarak és méhek védelméig. Gyártó: Simon Gyümölcs Kft Zagyvasántó

3890 Ft / db
1296.67 Ft/l

Simon Gyümölcs-100% Céklalé -3 liter (dobozban)

A céklalé hatása Kellemesen karakteres, édeskés-mély aromáját mindannyian jól ismerjük, ám az ősi, vérszaporító vörös nedű számos előnyös tulajdonságot érlel föld alatti kis gumójában.  Mire jó a cékla, és mitől lett a hétköznapok valódi hőse? A rubin piros céklalé gazdag, intenzív ízélménye igazi egészségbombát rejt, nem véletlen, hogy a mindenbajnok zöldséget az ókor óta fogyasztjuk. A céklalé jótékony hatások terén olyan sokrétű, akár egy gyógynövény. Csökkenti a vérnyomást, a csontritkulás kockázatát, serkenti a keringést, hatásos méregtelenítő, és mindemellett a cékla az a zöldség, melyből kimutathatóan a leginkább tudja szervezetünk hasznosítani a vasat – tehát a céklalé fogyasztása nem csak kellemes, de hasznos is! A cékla… vitaminforrás! Cékla vitamintartalma A cékla vitamintartalma rendkívül magas, a teljesség igénye nélkül az alábbiakat tartalmazza: Kalcium Kálium Vas Magnézium Szelén A-, B6- és C-vitamin Foszfor Mangán Sok függ azonban a cékla fogyasztásának módjától is, például attól, hogy miként történik a natúr céklalé készítése! A Simon Gyümölcs céklalé ásványi anyagban gazdag gumóit már kora nyártól egészen késő őszig szüretelik. Az érett céklákat ezután gondosan átmossák, megtisztítják és lassan, hidegen préselt eljárással nyerik ki a karmazsin színű nedvet. Ennek köszönhetően a Simon Gyümölcs céklalé nem csak ízében hordozza a nyers zöldség természetességét, de nyomelemekben, vitaminokban is dús marad. Ha egy különleges ízt és egy kis egészséget szeretnél csempészni a mindennapokba, feltétlenül ajánljuk a fogyasztását — használd ki a natúr céklalé hatásait és előnyeit! Éhgyomorra nem ajánlják a fogyasztását. 100% Cékla Tápérték táblázat: Átlagos tápérték 100 ml késztermékben energia 124,1 kJ/29,3 kcal zsír 0,13 g amelyből -telített zsírsavak 0,0 g szénhidrát 6,03 g amelyből -cukrok 5,75 g rost 0,26 g fehérje 0,87 g     A céklalé jellemzői Természetes : Termék semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, köszönőviszonyban sincs a sűrítményekkel. Nincs bennük más, csak minőségi, érett zöldség és gyümölcs. Egészséges  lassú eljárással, hidegen préselik. Ez a szűretlen, rostokban gazdag lé már csak egy minimális hőkezelésen esik át a tartósítás érdekében.  Környezettudatos  Gyártó számára fontos az ökológiai lábnyomunk kisebbítése, és ez nem csak egy újrahasznosított csomagolópapírt jelent. A környezettudatosság magát a technológiát hatja át az energiatermeléstől az öntözőrendszeren át a madarak és méhek védelméig. Gyártó: Simon Gyümölcs Kft, Zagyvaszántó

4990 Ft / db
1663.33 Ft/l
Kategóriák