Adalékanyagoktól mentes, vegyes szemcseméretű étkezési só. Úgy tartják, hogy a parajdi só enyhén szürkés színét a benne rejlő természetes iszaptól kapja. Tökéletesen alkalmas ételek ízesítésére. Összetétel: 100% parajdi só Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó.
BeneVitale BÁZIKUS SÓTABLETTA 180 DB Lúgosító hatású, ásványi-anyag tartalmú étrend kiegészítő tabletta, amely támogatja a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását. Az elsavasodás tünetei A vitaminokban szegény étrend, gyorséttermi ételek, túlzott húsfogyasztás, cigaretta, édesség és alkohol, valamint stresszes életmód felborítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, a szervezetben savakat termelnek, mellyel a szervezetünk nem tud megbírkózni. Ezek következményeként reflux, gyomorégés, gyomorpuffadás lép fel a túl sok gyomorsav következményeképp. A felborult sav-bázis egyensúlyt nem csak a gyomorfájdalomnál, de a megjelenő bőrhibáknál, kiszáradt bőrnél is észrevehetjük, valamint ingerlékenyebbek, rossz kedvűek lehetünk. Lúgosító hatású Bázikus Sótabletta A „normál”, egészséges, vitaminban gazdag étrend mellett szükség van az úgynevezett alap-kiegészítőkre, ásványi anyagokra, hogy a szervezetben felborult sav-bázis egyensúlyt visszabillentse, hogy a lúgosítási folyamat megfelelően kialakuljon a szervezetünkben. A Bázikus Sótablettában lévő ásványi anyagok, elkezdik semlegesíteni a savakat, és salakanyagként „ideiglenes raktárba” a kötőszövetekbe helyezi azokat. A kötőszövet csak úgy maradhat működőképes, ha felváltva telítődik savval és bázissal és ezek ritmikusan ki is ürülnek belőle. A tablettában lévő só és nátrium-bikarbonát segítségével pedig a kötőszövetben lévő salakanyagok távoznak a szövetekből. Így szép lassan visszaáll a szervezet pH értéke, aminek a normál értéke 7,4-es pH. A gyomor megkönnyebbül a gyomorsav, gyomorégés megszűnik. A BeneVitale Bázikus Sótabletta fontos ásványi anyagokat tartalmaz, így Cinket, Kalciumot, Magnéziumot és Nátriumot, így pótolja ezek hiányát. Így az ásványi anyagok reakcióba tudnak lépni a testünkben keletkező savakkal, azokat semlegesíteni tudják. A Bázikus Sótabletta ezáltal segít a szervezet lúgosításában, melynek következtében, megszűnnek a reflux, gyomorpuffadás és gyomorégés okozta kellemetlen tünetek. Segít a szervezetünk normál pH-jának visszaállításában. A BÁZIKUS SÓTABLETTA cukor, laktóz, és gluténmentes, ezért bármilyen étrendbe tökéletesen beilleszthető. Ajánlott adagolás: Éhgyomorra vagy reggeli után 30 perccel 2 tabletta, és 2 tabletta vacsora után 30 perccel, bőséges folyadékkal lenyelve. Javasolt kúra hossza 3 hónap. FONTOS! A Bázikus sótabletta szedése mellett napi minimum 1.5-2 liter vizet igyon meg! Nem folyadékot, hanem vízet! FIGYELEM: A javasolt napi adagot ne lépje túl! Szedése nem javasolt más gyomornedv-ellenálló vagy gyomorsav csökkentő gyógyszerekkel együtt. Összetevők: Nátrium-hidrogén-karbonát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kálcium-karbonát, bázikus magnézium-karbonát, nátrium-dihidrogén-foszfát, cink-glükonát, csomósodást gátló (zsírsavak-magnézium-sói). Milyen ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz a BeneVitale Bázikus Sótabletta? Termék összetétele: A Cink hozzásegít egy egészséges bázikus anyagcseréhez, javítja a bőrelváltozásokat, az immungyengeséget, a vesék és a máj működését. A Magnézium a szívritmus szempontjából fontos, segít akkor, ha hajlamosak vagyunk a stresszre. Nem csak nyugtat, hanem fokozza a lélekjelenlétet és a figyelmet is. Mint indítóanyag, nélkülözhetetlen a mintegy 300 anyagcsereaktív enzim számára, amelyek a fehérje szintézishez az immunrendszer elhárító testeinek képzéséhez szükségesek. A Kalcium a csontjaink szilárdságáról és rugalmasságáról gondoskodik. Kalcium nélkül nem képződhetnének sem csontok, sem pedig fogak. A kalcium az idegek és az izmok működéséhez is nélkülözhetetlen, és a szívünk is az izmok közé tartozik. Kalcium nélkül az ember hamar ingerültté és feszültté válik, majd nehezen alszik el, és nyoma vész a természetes jókedvének. Az izomgörcsök megszüntetésére is kiválóan alkalmas. A kalcium a test formaadó eleme! A Nátrium a szervezetben számtalan folyamatban vesz részt, úgy mint a folyadékháztartás szabályozása, izomműködés, idegrendszerben az ingerület átviteli folyamatokban, szénhidrát és fehérje anyagcserében. Fontos a csontok és a kötőszövetek számára.
100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább búzájából. Tojásmentes tészta. Az egész Európában egyedülálló termékcsaládunk tagja a sodrott csiga. Meglepően kellemes íz, teljes értékű ősbúzából. Az emberiség első gabonájából készített különleges minőségű száraztészta varázslatossá teszi ételeinket, megnyugtatja lelekünket. Egy új márka születése, a minőségi, és tudatos táplálkozásért. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani. Tárolása : napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Átlagos tápérték / 100 gEnergia : 1556kJ / 367 kcal Zsír : 1,9 g amelyből telített zsírsavak : 0,3 g Szénhidrát : 73 g amelyből cukor : 2,6 g Élelmi rost : 2,5 g Fehérje : 14 g Só : 0 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz Nettó tömeg : 250 g Forgalmazó: Naturgold Hungária Kft.
A búza legtisztább formája. Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona.A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme. Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez. Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez. Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani. Fizikai és kémiai tulajdonságok: Hamu, % (m/m) legfeljebb: 0,90 Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0 Szemcseméret, µm: 315 µm-en áteső rész 100 %, 250 µm-en áteső rész, legalább 95% Esésszám (s) legalább: 200 Átlagos tápérték / 100 gEnergia : 1556kJ / 367 kcal Zsír : 1,9 g amelyből telített zsírsavak : 0,3 g Szénhidrát : 72,6 g amelyből cukor : 2,6 g Élelmi rost : 2,5 g Fehérje : 13,6 g Só : 0,025 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio étkezési alakor ősbúza őrleménye. Kiszerelés: 1 kg Gyártó: Naturgold Hungary Kft
Teljes értékű táplálék, mely a magbelsőt, és a héjrészt is tartalmazza. Felhasználása teljesen megegyezik a rizzsel, gerslivel, így azok finom, egészséges alternatívája. Ételeink meglepően kellemes ízűek lesznek tőle. Kiszerelés: 500 g Ajánljuk töltött zöldségekhez, rizottóhoz, levesbetétnek, vagy főételek mellé köretként. Hamarabb elkészíthető, mint a sima étkezési tönköly, mivel főzési ideje rövidebb (10-15 perc)! Átlagos tápérték / 100 gEnergia 1404 kj/332 Kcal Zsír 2,2 g ebből telített zsírsav 0,3 g Szénhidrát 62,1 g ebből cukrok 2,5 g Élelmi rost 8,4 g Fehérje 11,8 g Só 0,01 g
Kellemes ízű, teljes értékű ősbúza tészta. Az emberiség első gabonájából készített különlegesség hiánypótló testi- és szellemi eledel. 100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább gabonájából. Főzési idő: 8-10 perc Tojásmentes tészta. Nettó tömeg : 250 g Forgalmazó: Naturgold Hungária Átlagos tápérték / 100 gEnergia :1637kJ / 387 kcal Zsír : 3,2 g amelyből telített zsírsavak : 0,8 g Szénhidrát : 71,8 g amelyből cukor : 4,1 g Élelmi rost : 3,2 g Fehérje : 7,7 g Só: 0,025 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
100% alakor ősbúza orsó száraztészta, a világ legtisztább búzájából. Összetevők: Bio alakor ősbúzaliszt , Víz. Tojásmentes tészta Ez az egész Európában egyedülálló termékcsaládunk tagja az orsó, vagy spirál tészta. Kellemes ízű, a gabona magas karotintartalma miatt jellegzetesen sárga színű tésztakülönlegesség. Gyártó: Naturgold Kft Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani. Főzési idő: 6-8 perc .Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Átlagos tápérték / 100 g Energia: 1556kJ / 367 kcal Zsír: 1,9 g amelyből telített zsírsavak: 0,3 g Szénhidrát: 73 g amelyből cukor: 2,6 g Élelmi rost: 2,5 g Fehérje: 14 g Só: 0 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Egyedülálló ízek, páratlan értékek. Összetevők: bio alakor ősbúzaliszt, víz Főzési idő: 8-10 perc Tojásmentes tészta. Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Átlagos tápérték / 100 g Energia: 1556 kJ / 367 kcal Zsír: 1,9 g amelyből telített zsírsavak: 0,3 g Szénhidrát: 73 g amelyből cukor: 2,6 g Élelmi rost: 2,5 g Fehérje: 14 g Só: 0 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Gyártó: Naturgold Kft Az emberiség első gabonájából készített különleges minőségű száraztészta varázslatossá teszi ételeinket, megnyugtatja lelkünket. Csak pár perc, és már tálalható is! Gondolja újra a megszokott ízeket, dobja fel kedvenc ételeit ezzel a finom, és utánozhatatlan gabonával. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Az Alakor Sütőferment® Direktstarter az Alakor Sütőferment® továbbfejlesztett változata, melyet közvetlenül a liszthez, vagy lisztkeverékhez keverhetünk és azonnal alkalmas arra, hogy friss kenyeret süssünk vele. A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát. A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik. Összetevők: teljes őrlésű BIO Alakor liszt* Alakor sütőferment koncentrátum élesztő *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 GRAMM TERMÉKBEN Energia: 1501 kJ (355 kcal) Zsír: – amelyből telített zsírsavak: 2,8 g 0,42 g Szénhidrát: – amelyből cukor: 67,7 g 0,35 g Rost: 6,6 g Fehérje: 11,4 g Só:
Az Alakor Sütőferment® lényegében Alakor lisztből és vízből készült száraz kovász, melyből víz hozzáadásával egyszerűen és gyorsan aktív kovászt nevelhetünk. A kovászunkat tovább etethetjük és így akár évekig is kiválóan alkalmas lesz kenyérsütésre. A száraz kovász jó megoldást kínál arra az esetre, ha tönkrement a kovászunk és gyorsan aktív kovászra van szükségünk – mint tudjuk ahhoz, hogy kenyérsütésre alkalmas friss kovászt neveljünk minimum 7-8 napra van szükségünk-, de arra az esetre is jó megoldást kínál, ha nem akarunk folyamatosan aktív kovászt tartani, etetgetni. A benne lévő tejsav baktériumok hatására a kenyértészta gyönyörűen megkel, a kenyér ropogós héjú és lukacsos szerkezetű lesz. A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát. A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik. ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 GRAMM TERMÉKBEN Energia: 1072 kJ (253 kcal) Zsír: – amelyből telített zsírsavak: 2,8 g 0,42 g Szénhidrát: – amelyből cukor: 67,7 g 0,35 g Rost: 6,6 g Fehérje: 11,4 g Só:
Bio Babérlevél egész 10 gr Összetétel: babérlevél* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 Felhasználási javaslat: levesek, főzelékek, szószok, pácok, mártások és sültek ízesítéséhez. Adagolás: ízlés szerint A szárított terméket fénytől, nedvességtől óvva kell tárolni. Allergén anyagot nem tartalmaz. Kiszerelés: 10 g
Összetevők: kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 Felhasználási javaslat: sütemények, krémek készítésére kiválóan alkalmas, kakaóitalt is készíthetünk belőle: 2 tk cukrot és 1 tk kakaót tegyünk egy bögrébe. 2.5 dl tejet öntsünk egy lábosba és melegítsünk fel. Ha már jó meleg, két kanál tejet mérjünk át a bögrébe és azzal keverjük ki csomómentesre a cukor-kakaó keverékét. Ha ez megvan, öntsük fel meleg tejjel a masszát ls keverjük el. Egészségünkre. A szárított terméket fénytől-, nedvességtől óvva kell tárolni. Adagolás: ízlés szerint. Allergén anyagot nem tartalmaz. Energiatartalom 100 gr-ban: Energia: 1634 KJ / 394 kcal Zsír: 21 gr, - ebből telített zsírsavak: 12,8 gr , Szénhidrát: 17 gr, ebből cukor: 0,7 gr, Élelmi rost: 28 gr. Fehérje: 22 gr, Só: 0.02 gr Kiszerelés: 200 gr / doboz Származási hely: Equador Gyártási hely: Hollandia