Pulzus Furmint száraz fehér habzó bor cuveé 2022 (0,75 l) Borvidék: Tokaj-Hegyalja 100% furmint Cukortartalom (g/l) – 29,9 g Alkoholtartalom (% v/v) – 10,6 % Savtartalom (borkősavra vonatkoztatott mértéke g/l) – 6,92 Minőségi besorolás: FN Acél tartályos érlelés, 5 hónap Elért eredményeink: Wine lovers wine awards 2023 BRONZE (86 pont)
Red Chai Összetétele: ánizs, gyömbér, feketebors, fahéj, kardamom, szegfűszeg. Miért igyunk rooibos teát? Azt már tudjátok, hogy mennyi jótékony hatása van a különböző tea típusoknak, mint például a zöld teának, de tudtad, hogy az Afrikában gyógynövénynek számító rooibos más néven vörös fokföldirekettye tea is rengeteg pozitív hatással rendelkezik? A zöld teák után a második személyes kedvencünk ez a teatípus. Imádjuk a jellegzetes mézesen édes ízét, aminek köszönhetően nem igényel semmilyen édesítést. Koffeinmentes, így gyerekek és kismamák is fogyaszthatják a nap bármely szakában. Segít az emésztőrendszer egészséges működésének a fenntartásában, sőt a benne lévő gyulladáscsökkentők segítenek a piciknek és a nagyoknak is a hasfájás tüneteinek enyhítésében. Natúr rooibos teánkat az égő gyomor megnyugtatására is ajánljuk. A refluxos panaszokat és a magas gyomorsav égető érzését is enyhíti. Támogatja az erős csontozatot, így a rooibossal egy újabb kalcium forrásra tehetsz szert. Sajnos a népességben egyre többen szenvednek a laktóz intoleranciától, ezért jó, hogyha van egy egészséges laktózmentes kalcium opciód. Rengeteg vitaminnal és a szervezet számára fontos ásványi anyaggal van tele ez a tea, mint például: -vas: vérképzés, hemoglobin -réz: enzimalkotórész, bőr és haj pigmentáció, idegek felépítője -kalcium: csontok és fogak képzése, növekedésnél kiemelkedően fontos -fluor: fogfelépítés és száj higiénia -nátrium: idegek és izmok munkája, szervezet víz háztartása -kálium: vízháztartás, vérnyomás-csökkentés -mangán: nyomelem, méregtelenítés, védekezőképesség -cink: inzulinháztartás, immunrendszer felépítése -flavonoidok, antiallergén hatás -rutin: vérnyomás szabályozás -koffeinmentes. Elkészítés: 2dl vízzel, majd 2dl tejjel forralni, 2tk. teafű, 2 tk. cukor. Kiszerelés: 50 g - papír zacskóban 100 g - papír zacskóban
"Napi vitaminadag csíranövényekből" Bio brokkolimag csíráztatásra Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A brokkolicsíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben os kiváló ízű. Sok kálciumot és szulforafán nevű vegyületet tartalmaz, amely elpusztítja a Helicobacter lylori-t, ami a fekélyek és a gyomor rákos megbetegedéséért felelős. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 3-7 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 15 g
A búzacsíra talán a legismertebb a csírák között, volt idő, amikor szinte varázserőt tulajdonítottak neki, valóban remek élettani hatásokkal bír. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." Kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekhez. A csíra finom, zsenge növény ízű. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 3-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 7 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 30 g
Tartalmaz: vitaminok (A, B1, B2, C, D, E, H, K, kén) ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, mangán, bór). Rostanyaga serkenti az emésztést. Növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat. A benne lévő szaponin zsíroldó hatású. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A lucernacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekhez. A csíra finom, zsenge növény ízű. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 3-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 7 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 30 g
A mustárcsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény. Antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és a májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhítő, vértisztító. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Kiszerelés:50gr "Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A mustárcsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény. Antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és a májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhítő, vértisztító. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 2-3 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.
"Napi vitaminadag csíranövényekből" Bio napraforgómag csíráztatásra. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A napraforgócsíra fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Illóolajban gazdag (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban, főként lenolajban és lecitinben, esszenciális aminósavakban gazdag. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 2-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 3 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország
"Napi vitaminadag csíranövényekből" Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is kiváló ízű. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 2-3 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 3-4 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 30 g
"Napi vitaminadag csíranövényekből" Bio vöröshagymamag csíráztatásra. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A vöröshagymacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzliben. Zsenge hagymaízű csíranövény. Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe). Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 10-14 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 15 g
Vöröskáposztamag csíráztatásra. Gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint és ásványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A vöröskáposztacsíra kiválóan fogyasztató vajaskenyérrel, salátákban, müzlikben.Gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint és ásványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 6 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés: 15 g
Sok vitamint tartalmaz: A, C, E, béta-karotin. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofilja vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó. Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA." A zsázsacsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, levesekben, müzliben. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény. Vetés: egész évben. Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta. A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni. Csírázási idő: 2-4 nap. Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre. Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt. Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén. Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is. Gyártó: Rédei Kertimag Zrt. Származás: Magyarország Kiszerelés:30 gr