Összetevők: búzaliszt, élesztő, só, víz, szárított kovász durumbúzából, antioxidáns E300, enzimek Tápérték 100g termékre vetítve: kj: 943 Kcal: 222 Zsír: 0,8 Telített zsír: 0,4 Szénhidrát: 47 Cukor: 0 Fehérje: 7,1 Só: 1,3 Allergén: glutén
Régi "pékmesteres" kelt tészta újra gondolva, közepén krémtúró, rajta egy szem csoki. Összetevők: búzaliszt, margarin, tojáspor, cukor, só, dextrin, lisztjavító, aszkorbinsav (E300), enzimek, víz, túró aroma, lékötő Tápérték 100g termékre vetítve: kj: 1300 Kcal: 306 Zsír: 6,6, Telített zsír: 3 Szénhidrát: 53 Cukor: 11 Fehérje: 8,7 Só: 0,58 Allergén anyag: glutén, tej, tojás, kén-dioxid, szójabab
Összetételében hasonlít a termesztett csiperkegombához, azonban a laskagomba könnyebben emészthető. Fehérjéének összetétele a húsfehérjéhez hasonló, több nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavat tartalmaz, mint a csiperke. Zsír- és szénhidráttartalma kevés, ezért a többi ehető gombához hasonlóan kalóriaszegény. Kálium-, magnézium- és foszfortartalma igen jelentős, a nyomelemek közül pedig a cink-, alumínium-, bór- és réztartalma említésre méltó. Nagyon kevés a nátriumtartalma és szelént is tartalmaz. A laskagomba 100 grammja a B-vitamin csoportból egy felnőtt napi szükségletének 20%-át, a B2 (ribofalvin) 35-40%-át , a B3 (niacin) majdnem az egész napi szükségletet tartalmazza; folsav-tartalma, amely a B12-vitamin felszívódását segíti elő, a teljes napi szükségletet biztosítja. A mai kínai orvoslásban a laskagomba porát az érrendszer erősítésére, végtag-merevségek, görcsök kezelésére használják. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, vizes kivonata egereken egyes daganatokkal szemben volt hatásos. A hosszabb időn át adagolt laskagomba az immunrendszert aktivizálja. Egyes laskagomba-fajoknak antibiotikus hatást is tulajdonítanak. Miben segít a LASKAGOMBA? Kedvező hatása elsősorban azokban az anyagokban rejlik, amik képesek aktiválni azokat a sejtjeinket, amelyek biztosítják szervezetünk természetes immunitását. Sok B-, D-, C-, K-vitamint, proteint, szterolokat, néhány zsírsavat, és nyomelemeket: krómot, rezet, vasat, jódot, nátriumot, szelént és cinket tartalmaz. Ezeken az értékes anyagokon kívül a laskagomba még rostanyagban is gazdag, aminek köszönhetően megtisztul szervezetünk az ott lerakódott káros anyagoktól. Kinek segíthet a LASKAGOMBA? A szívbetegeknek, mert kedvezően hat a vérnyomásra, és szabályozza a vér koleszterinszintjét. A cukorbetegeknek segíthet a vércukor szinten tartásában. Az allergiásoknak és az asztmásoknak. Mindenkinek, aki valamilyen gyulladástól, ízületi problémáktól, bőrbetegségekben szenved. Azoknak is segíthet, akiknél gyulladás folytán szemölcsök alakultak ki és az ekcémásoknak Ha máj-, vese- vagy hasnyálmirigy-betegségben szenved, a laskagombát különösen ajánljuk. Javíthatja az anyagcserét, regenerálja a belső szerveket.. Ha az öregedés jeleit tapasztalja magán, tegyen próbát a laskagombával, hiszen a sejtek regenerációjával tulajdonképpen lassítja az öregedést. Fogyasztási javaslat: napi 1-3 mokkáskanálnyi őrlemény elkeverve joghurtba, teába. FIGYELMEZTETÉS! Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A gyógygomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.
Befőző autómatában készült. Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz. Kiszerelés: 720 ml - üvegben
Lenmaggal ízesített bägel. Összetevők: búzaliszt, víz, napraforgó étolaj, adalékmentes só, kristálycukor, hideg élesztő. A BäGEL kézműves pékárú, kizárólag friss, kiváló minőségű, hazai alapanyagból. Nem tartalmaz adalékanyagot, lisztjavítót, tartósítószereket. Gyűrű alakú csemege, melynek készítése nem csak a közepén lévő lyuk miatt tér el a megszokott péksüteményektől, hiszen az egyetlen kenyérféle, amit sütés előtt részben meg is főznek.
Keleten évezredek óta alkalmazzák a gyógyászatban. A hagyományos kínai orvoslásban a ,,nedvesség kitisztítására”, a hörgőváladék csökkentésére, tüdőbetegségek gyógyítására, a fizikai állapot erősítésére és az energia növelésére használják, de jótékony hatásúnak tartják egyéb panaszok kezelésére is. A mexikói népi orvoslásban a gombát élősködök ellen és bőrviszketés kezelésére használják. Fontosabb összetevői, hatóanyagai A gomba legfontosabb hatóanyagának a vízoldékony, nagy molekulasúlyú, fehérjékhez kötött poliszacharidot, a kresztint tartják (KrestinÒ, PSK, Poliszacharid Kureha, Coriolus poliszacharid – 68% glükánt és 32% fehérjét tartalmaz). Szintén fontos a PSP-nek elnevezett hatóanyag, amely 75% fehérjéből és 25% poliszacharidból áll. Mellettük lanosztán típusú triterpének, szterinek és szterin-származékok (pl. fungiszterin, ergoszterin), valamint egyéb poliszacharidok (pl. koriolán) és vitaminok (pl. D-vitamin) is jelentősek. Gyógyhatásai A gombának, illetve készítményeinek gyógyhatásai a következők: (1) immunerősítő, (2) tumorellenes, (3) vírusellenes (hepatitis) és (4) gyulladáscsökkentő. Külön említést érdemel, hogy az e gombából előállított készítmények (elsősorban a kresztin) kemo-, sugár- és immunterápiás szerekkel együtt adva (szájon át vagy injekció formájában) felerősíthetik az említett terápiák kedvező hatásait, a kedvezőtleneket pedig mérsékelhetik. Alkalmazási területek A lepketaplót és az abból előállított kresztint (PSK) és PSP-t különböző rákos megbetegedések (méhnyak-, petefészek-, emlő-, nyelőcső-, gyomor-, vastagbélrák, leukémia) megelőzésére és kezelésére, a különböző vírusok okozta megbetegedésekben (AIDS, hepatitis A, B, C) szenvedő betegek és műtéten átesettek immunrendszerének felerősítésére, valamint gyulladásos megbetegedések (pl. sokizületi gyulladás) kezelésére használják. Felhasznált részei, készítmények Szárított gomba egészben vagy porítva, termőtestből vagy micélium-kultúrábólból előállított standardizált kivonatok és készítmények, illetve szabadalommal védett gyári készítmények (kresztin, PSP) formájában. Ajánlott napi adagok A lepketapló termőtestéből általános immunerősítésre ajánlott 1-3 g/napi adag teaként forrázva jól fogyasztható. Hatásai összefoglalva: Daganatellenes, antioxidáns, vírusellenes, baktériumellenes, vesetonizáló, májvédő- és tonizáló, immunmoduláns. További információ: www.gombadr.hu honlapunkon.
Friss, zöld lestyán levél kiváló ízt ad leveseknek, salátáknak. Egy levél 20-30 cm hosszú. Egy csokor 3 levélből áll.
Teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával készült leveles kakaós csiga. Összetevők: teljes kiőrlésű búzaliszt, búzaliszt, rozsliszt, szójaliszt, kovászmag, dextróz, tejsav E270, só, víz, élesztő, emulgeálószer E427e, aszkorbinsav E300, cukor, zsírszegény kakaópor, módosított keményítők: E1414, E1422, növényi zsír, sovány tejpor, búzafehérje, emulgeálószer: E399, sűrítőanyag: E401, E404, stabilizátor: E450, szilárdítóanyag: E327, E333, aromák, növényi zsírok: pálmaolaj, kókuszzsír, pálmamagolaj, emulgeáló szerek:zsírsavak mono és glicerinjei, lecitin, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát, aroma, vaj, szinezék: béta-karotin. Tápérték 100g termékre vetítve: kj: 1584 Kcal:378 Zsír: 17g, Telített zsír: 8,1, Szénhidrát: 48g, , Cukor: 10g, Fehérje: 6,5g, Só: 0,72g A termékben található allergén anyagok: glutén, tojás, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, szezámmag, kén-dioxid.
Termelői akácméz a levendula nyugtató aromájával. Felhasználása ajánlott teákba, süteményekhez, vagy csak úgy magában kanalazni. Sitku-Görög Enikő - kistermelő
Saját termesztésú, vegyszermentes levendulából készült. Illatos, közérzetjavító, hígítandó ital. Koktélokhoz is előszeretettel használják. Javasolt hígítási arány: 5-szörös. Nem tartalmaz aromát, színezéket és tarttósítószert sem ! Aggteleki Nemzeti Park védjegyes Az üres üveget le lehet adni a kosárban, újra tudjuk hasznosítani. Köszönjük
Levendulás kertünkben termett francia levendulából hagyományos hőkezelési eljárással készült szörp. Tartósítószert és színezéket nem tartalmaz. Ajánlott hígitási arány: 1:8