Gyógyhatásai A pecsétviaszgomba tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Jelentősebb mennyiségben található meg benne többek között cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas és réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban és aminosavakban. A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést, segítségével megelőzhetőek olyan neuro-degeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat (pl. béta-glükánt) és más antioxidáns poliszacharidokat. A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat, és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez. A pecsétviaszgomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ez pedig szintén hozzájárul a vénák és az artériák tisztántartásához, valamint javítja a szívműködést. Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, javítja az emésztési funkciókat. A pecsétviaszgomba triterpénjei (köztük a bioaktív és kizárólag a pecsétviaszgombából kivonható ganodersavak) segítségével erősíti a májat, hozzájárul a hepatitisz kezeléséhez, beállítja a koleszterinszintet, csökkenti az allergiás tüneteket. Növeli az inzulin termelést, szabályozza a vércukor szintet, így a cukorbetegek számára is jó szolgálatot tehet. Hatóanyagai elősegítik a megfelelő véráramlást - a hajszálerek szintjén is -, megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezáltal a pecsétviaszgomba fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. Gyulladáscsökkentő, immunrendszer aktiváló és vírusölő hatása - előbbieket a poliszacharidjai jelentős mértékben fokozzák - révén kiváló szövetségesünk lehet a szezonális megbetegedések, a megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A pecsétviaszgomba antioxidáns összetevői erősítik az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a harcot a daganatos betegségeket, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és korai sejtöregedést okozó, a DNS-t károsító szabad gyökökkel. Támogatja az anyagcsere folyamatokat, és a fehérjék nukleinsav szintézisét, a pecsétviaszgomba hozzájárul a daganatos megbetegedések megelőzéséhez, valamint kezeléséhez. A távol-keleti országokban többféle rák esetén alkalmazzák, míg a nyugati orvoslás főként a prosztatarák, és rostjainak köszönhetően a végbél- valamint vastagbélrák kiegészítő kezelésekor veszi igénybe. Segítségével megszüntethetjük a levertséget és a fáradékonyságot, remek energizáló. A pecsétviaszgomba támogatja az egészséges bélműködést, a megfelelő és rendszeres ürítést, megelőzi és megszünteti a rossz emésztés okozta kellemetlen tünetek jelentős részét. Külsőleg alkalmazva kezelhetünk vele kisebb bőrsérüléseket, rovarcsípéseket, ahogyan az operációk vagy bárányhimlő okozta hegek gyógyulását is elősegítheti. Immunerősítő és erős antioxidáns hatása miatt évezredek óta használatos a távol-keleti országokban. A pecsétviaszgomba tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Jelentősebb mennyiségben található meg benne többek között cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas és réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban és aminosavakban. A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést, segítségével megelőzhetőek olyan neuro-degeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat (pl. béta-glükánt) és más antioxidáns poliszacharidokat. A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat, és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez. Fogyasztási javaslat: naponta 1-3 mokkáskanálnyi mennyiségű gombaport kávéba, akár teában elkeverve. FIGYELMEZTETÉS! Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A gyógygomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.
Ellenőrzött BIO termesztésben engedélyezett növényvédelem alkalmazásával termelt petrezselyem levélnélkül.. Kiszerelés: 30 dkg- os 50 dkg-os
Puffasztott bio ősdurum (tönke) szemek finom áfonya bevonattal. Természetes, gyümölcsös íz. Remek fehérjeforrás. A hagyományos reggelik tökéletes alternatívája. Tejjel, joghurttal vagy csak önmagában is fogyasztható. Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket és glükóz-fruktóz szirupot sem. Nettó tömeg : 140 g Összetevők: Ősdurum (tönke) búza* 57,8% Nádcukor* Áfonya lé koncentrátum* 5,4% Kukoricaszirup* Napraforgó olaj* Természetes áfonya aroma* 0,7% *=öko gazdálkodásból Gyártó:Naturgold Kft
Ellenőrzött bio termesztésben termelt sárgahüvelyű zöldbabból tartósítószer nélkül készült befőtt, Csak minimális mennyiségű sót és citromsavat tartalmaz.
Ellenőrzött BIO termesztésben engedélyezett növényvédelem alkalmazásával termelt ízletes levél nélküli új sárgarépa. Kiszerelés: 0,5 kg, 1 kg, 2 kg, 5 kg 0,5 kg a legkiseb mennyiség (csomag), amit lehet vásárolni. Ha 1 kg-ot, vagy annál többet kér, akkor válassza a legördülő menüben a megvásárolni kívánt mennyiséget. A sárgarépát a kért mennyiségben mérem ki.
A shiitake gomba meghökkentő mennyiségű táp- és ásványi anyagot, esszenciális aminosavat tartalmaz - ellátja szervezetünket A-, B-, C-, D- vitaminokkal, s olyan ásványi anyagokkal, mint a magnézium, kálium, kalcium, vas, cink, szelén, réz vagy mangán. Gazdag diétás rostokban és fehérjékben, ezért aki pl. nem eszik húst, az is bőven hozzájuthat ehhez az értékes tápanyaghoz belőle. Kitűnő antioxidánsnak számít. Tartalmaz L-ergothioneine nevű aminosavat is, amelyet szervezetünk nem képes önállóan előállítani. A Shiitake gombában található eritadenin nevű összetevő csökkenti a koleszterinszintet - akadályozza, hogy az felszívódjon a véráramba. Jelentős a shiitake vírus- és gomba ellenes, valamint baktérium ölő hatása. Legkiemelkedőbb azonban lentinán nevű (béta-glükán) hatóanyagának "munkája", mely káros mellékhatás nélkül képes az immunrendszer erősítésére, így a fertőzések, betegségek leküzdésére - sőt, megállíthatja vagy lassíthatja a rákos daganat növekedését. Tumorsejtölő tulajdonságai miatt használják manapság leginkább. Tökéletes immunerősítő E gyógygomba rendszeres fogyasztását kiemelten javasolják rákos megbetegedés vagy AIDS esetén, hiszen ilyenkor elengedhetetlen az immunrendszer megerősítése. Tanulmányok során kiderült, hogy a shiitake gomba alkalmazása kiegészítő kezelésként igen hatékony, hiszen kemoterápia mellett hozzájárult a betegek életének meghosszabbításához - előrehaladott állapotú és visszatérő rákos megbetegedések esetén egyaránt. A koleszterinszint csökkentésével ugyanakkor segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Védi a májat, elősegíti az antitest-képződést, melyek szembeszállnak a Hepatitis-B-t okozó vírusokkal. Ha kiegyensúlyozottan szeretnénk táplálkozni, s mellette immunrendszerünket is hatékonyan támogatnánk, a shiitake gomba tökéletes választás. Legyen része akár hétköznap is étkezésünknek - fogyasszuk étrend-kiegészítő formájában! Összefoglalva tehát hogyan segíthet a Shiitake gomba szervezetünkben: Igazi gyógyírként ismert, erejét a lentinan nevű hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja. Fogyasztási javaslat: napi 1-3 mokkáskanálnyi gombaőrleményt elkeverve joghurtba, teába. FIGYELMEZTETÉS!Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt. Terhesség - szoptatás alatt fogyasztása nem javasolt! Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A gyógygomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.
Ellenőrzött BIO termesztésben engedélyezett növényvédelem alkalmazásával termelt Spenót. 1 csomag 10 dkg Spenótot tartalmaz.
A tradicionális kínai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik. Mivel a gomba kiegyensúlyozó hatással bír a pszichére és a közérzetre, többek között stressz és különböző megterhelések esetén is bevetik. A gyomor- és béltraktusra gyakorolt előnyös befolyását is megfigyelték, ezért a süngombát gyomornyálkahártya-gyulladás vagy gyomor- és bélfekély esetén is használják. Az újabb kutatások különösen érdekesek, amik bizonyítják ennek a gyógygombának az idegsejtekre gyakorolt előnyös hatását. Az "erinacin" nevezetű bioaktív anyagokról kimutatták, hogy elősegítik az idegsejtek regenerálódását, az idegrostok növekedését. Így a süngomba egy potenciálisan hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál az olyan idegrendszeri megbetegedések terén, mint pl. az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, vagy a sclerosis multiplex. A depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan tud hatni ez a gomba. Az azonosított erinacinoknál fájdalomcsillapító és antibakteriális hatást is megfigyeltek. A süngomba a gyomor és bél nyálkahártyájának irritációja illetve betegségei terén is jó hatással rendelkezik, a klinikai kutatások kimutatták, hogy alkalmazása gyomornyálkahártya-gyulladás esetén a panaszok enyhüléséhez vezetett. Ezen kívül ez a gyógygomba tumorellenes tulajdonságai és a zsíranyagcserére gyakorolt előnyös befolyása miatt is érdekes. A SÜNGOMBA ISMERT HATÁSAI RÖVIDEN A gyomor- és béltraktus támogatása, erősítése Segítség stressz és pszichés panaszok esetén Támogatás nyugtalanság, idegesség, alvászavarok esetén Antibakteriális hatás Immunmodulálás A szervezet támogatása a tumorok feletti felügyeletben. Fogyasztási javaslat: por formájában italba, joghurtba, pépes ételbe keverve 1-2 kávéskanállal naponta. Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A süngomba őrlemény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! A gombaőrlemény nem javasolható gyógyszerek vagy bármely más hagyományos terápia helyett, csak azok kiegészítéseként!
Ellenőrzött bio termesztésben termelt száraz tarkabab. Kiszerelés: A babot a kért mennyiségben mérem ki. 25 dkg a legkiseb mennyiség (csomag), amit lehet vásárolni. Ha 50 dkg kér, akkor válassza a legördülő menüben a "Tarkabab 50 dkg" megnevezést és a mennyiségnél adja meg, hogy hányszor 50 dkg-ot kér. Ha 1 kg-ot, vagy annál többet kér, akkor válassza a legördülő menüben a "Tarkabab 1 kg" megnevezést és a mennyiségnél adja meg, hogy hányszor 1 kg-ot kér.
Finom, ropogós pehely, amely kizárólag válogatott, teljes tönkölybúza szemekből készül. Kezdd a napot egy tál tönköly flakes gabonapehellyel, ami amellett, hogy számos létfontosságú vitamint, rostot és tápanyagot tartalmaz, tejjel, joghurttal, gyümölccsel gazdagítva megunhatatlan kedvenced lehet! Összetevők: bio tönköly*, bio virágméz*, bio árpamaláta*, tengeri só Gyártó: NaturGold Kft Származás: Magyarország Kiszerelés: 250 g
A hagyományos háztartási keksz újraértelmezése. Csak nyerhetünk vele, hiszen finomabb, és egészségesebb! Használata épp oly sokoldalú, mint a kevésbé egészséges társaié. Összetevők: tönkölybúzaliszt* (70 %), cukor*, pálmazsír*, térfogatnövelő szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), tengeri só, természetes aromák, antioxidánsok: (természetes borkősav L(+), kálium-metabiszulfit) Glutént tartalmaz. Nyomokban tejport és szója-származékot is tartalmazhat. *= Ökológiai gazdálkodásbó Átlagos tápérték / 100 g Energia: 1756 kJ / 416 kcal Zsír: 8,7 g amelyből telített zsírsavak: 4,1 g Szénhidrát: 73,2 g amelyből cukor: 20,4 g Élelmi rost: 3,2 g Fehérje: 8,6 g Só: 0,95 g Nettó tömeg : 200 g