Puffasztott bio ősdurum (tönke) szemek finom áfonya bevonattal. Természetes, gyümölcsös íz. Remek fehérjeforrás. A hagyományos reggelik tökéletes alternatívája. Tejjel, joghurttal vagy csak önmagában is fogyasztható. Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket és glükóz-fruktóz szirupot sem. Nettó tömeg : 140 g Összetevők: Ősdurum (tönke) búza* 57,8% Nádcukor* Áfonya lé koncentrátum* 5,4% Kukoricaszirup* Napraforgó olaj* Természetes áfonya aroma* 0,7% *=öko gazdálkodásból Gyártó:Naturgold Kft
Finom, ropogós pehely, amely kizárólag válogatott, teljes tönkölybúza szemekből készül. Kezdd a napot egy tál tönköly flakes gabonapehellyel, ami amellett, hogy számos létfontosságú vitamint, rostot és tápanyagot tartalmaz, tejjel, joghurttal, gyümölccsel gazdagítva megunhatatlan kedvenced lehet! Összetevők: bio tönköly*, bio virágméz*, bio árpamaláta*, tengeri só Gyártó: NaturGold Kft Származás: Magyarország Kiszerelés: 250 g
Kiváló sikérminőségű, fogós örlemény. A tönkölymag belső részeinek létfontosságú összetevőiből. Rétesek, kuglófok, gyümölcskenyerek, sült tésztafélék, galuskák, rántások ideális alapanyaga. Nettó tömeg: 500 g Gyártó: Natorgold Hunary Kft. Fizikai és kémiai tulajdonságok: Hamu, % (m/m) legfeljebb: 0,75 Nedvesség tartalom, legfeljebb,% (m/m): 15,0 Nedvessikér-tartalom, legalább % (m/m) 20 Szemcseméret: 500 µm-en áteső rész 100 %, 160 µm-en áteső rész, legfeljebb 30% Átlagos tápérték / 100 gEnergia 1446 kJ / 346 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsavak 0,5 g Szénhidrát 68,3 g amelyből cukor 0,2 g Élelmi rost 1,5 g Fehérje 14,8 g Só 0.03 g A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Értékes, kíméletesen feltárt gabonaszemek. Az egész gabonaszem, valamennyi tápanyagait tartalmazzák.Önmagában is kellemes, tejjel vagy joghurttal, továbbá kiváló zabkása készíthető belőle, de használható palacsintába, édes-és sós süteményekbe, vagy a házi sütésű kenyér tetejére szórva.Töltet: 500g A kíméletes gyártási eljárás során a hántolt gabonaszemeket gőzben puhítják, majd hengerpárok között szétnyomják, ezután szárítják. A gabonaszemek pelyhesítéssel a szervezet számára könnyebben hasznosíthatóvá válnak. Kiválogattuk a legnagyobb, életerőtől duzzadó szemeket, és ebből készítettük el a teljes értékű extra zabpelyhünket. A különleges íz és illat, a sokoldalú felhasználhatóság garantált. Átlagos tápérték / 100 gEnergia 1503 kj/356 Kcal Zsír 6,1 g ebből telített zsírsav 1,2 g Szénhidrát 58,6 g ebből cukrok 1,4 g Élelmi rost 9,3 g Fehérje 12,2 g Só 0,01 g Összetevők: bio zabpehely Allergének: glutént tartalmaz!
A Civita malomipari termékivel a sütés csodás élményének átélését a gluténérzékenységgel élőket szeretné segíteni. A Civita kukoricadara, kásadara és kukoricaliszt együtt olyan hármast képvisel a konyhában, amiért bármelyik ínyenc szívesen nyúlna. Kiemelkedő rost-tartalmuknak köszönhetően a teljes értékű táplálkozás alapjai. Tulajdonságok: extra finom textúra magas rosttartalom gluténmentes, adalékmentes 1000 g-os kiszerelés Felhasználási javaslat: pékáruk, tészták készítéséhez főzéshez szószok, mártások, pudingok sűrítéséhez Összetevők: 100% kukoricaliszt. Gyártó: Civita Food Kft Monostorpályi
A Civita malomipari termékivel a sütés csodás élményének átélését a gluténérzékenységgel élőket szeretné segíteni. A Civita kukoricadara, kásadara és kukoricaliszt együtt olyan hármast képvisel a konyhában, amiért bármelyik ínyenc szívesen nyúlna. Kiemelkedő rost-tartalmuknak köszönhetően a teljes értékű táplálkozás alapjai. Tulajdonságok: durva szemcsés textúra magas rosttartalom gluténmentes, adalékmentes 500 g-os kiszerelés Felhasználási javaslat: köretként vagy önálló fogás alapjaként salátákhoz Kiszerelés: 500 g Tápanyagok: 100 g termékben: Energia: 320 kcal/1355kJ Zsír: 1,1g, Telített zsírsav: 0,2 g, Szénhidrát: 67,6 g - cukor: 0,4 g, rost: 6,6 g, Fehérje: 6,3 g, Só
A Civita malomipari termékivel a sütés csodás élményének átélését a gluténérzékenységgel élőket szeretné segíteni. A Civita kukoricadara, kásadara és kukoricaliszt együtt olyan hármast képvisel a konyhában, amiért bármelyik ínyenc szívesen nyúlna. Kiemelkedő rost-tartalmuknak köszönhetően a teljes értékű táplálkozás alapjai. Tulajdonságok: finom szemcsés textúra magas rosttartalom gluténmentes, adalékmentes 500 g-os kiszerelés Felhasználási javaslat: sütemények, desszertek készítéséhez köretként vagy önálló fogás alapjaként salátákhoz Kiszerelés: 500 g Tápanyagok: 100 g termékben: Energia: 320 kcal/1355kJ Zsír: 1,1g, Telített zsírsav: 0,2 g, Szénhidrát: 67,6 g - cukor: 0,4 g, rost: 6,6 g, Fehérje: 6,3 g, Só
EXTRUDÁLT KUKORICA KENYÉR PARADICSOMMAL ÉS BAZSALIKOMMAL ÖSSZETEVŐK: KUKORICADARA 94 %, FŰSZERKEVERÉK [SZÁRÍTOTT ZÖLDSÉGEK (PARADICSOM 40 %), ÉTKEZÉSI SÓ, FŰSZEREK (BAZSALIKOM 12%), ÉLESZTŐ KIVONAT, DEXTRÓZ, CSOMÓSODÁST GÁTLÓ ANYAG (SZILÍCIUM-DIOXID)] SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN TÁROLANDÓ! MINŐSÉGÉT MEGŐRZI: 12 HÓNAP KISZERELÉS: 80g, ill. 20g Gyártó-forgalmazó: ABO Holding Zrt Nyíregyháza
EXTRUDÁLT NATÚR KUKORICA KENYÉR ÖSSZETEVŐK: KUKORICADARA 99 %, ÉTKEZÉSI SÓ. SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN TÁROLANDÓ! MINŐSÉGÉT MEGŐRZI: 12 HÓNAP KISZERELÉS: 80gr, ill. 20 gr Gyártó-forgalmazó: ABO Holding Zrt Nyíregyháza
EXTRUDÁLT KUKORICA KENYÉR ROZMARINGGAL ÉS OLÍVA OLAJJAL ÖSSZETEVŐK: KUKORICADARA 94 %, FŰSZERKEVERÉK [RIZSLISZT, ÉTKEZÉSI SÓ, TERMÉSZETES AROMA, CUKOR, SZÁRÍTOTT VÖRÖSHAGYMA, SZÁRÍTOTT FOKHAGYMA, ZÖLDFŰSZEREK, CSOMÓSODÁST GÁTLÓ ANYAG (MAGNÉZIUM-HIDROGÉN-KARBONÁT), ÉTKEZÉSI SAV (TEJSAV), NÖVÉNYI OLAJOK (EXTRA SZŰZ OLÍVA, NAPRAFORGÓ), SAVANYÚSÁGOT SZABÁLYOZÓ ANYAG (KÁLCIUM-LAKTÁT), ANTIOXIDÁNS (ROZMARING KIVONAT)]. SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN TÁROLANDÓ! MINŐSÉGÉT MEGŐRZI: 12 HÓNAP KISZERELÉS: 80 g, ill. 20g Gyártó-forgalmazó: ABO Holding Zrt Nyíregyháza
A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta. Már idő-számításunk előtt is használták. A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb. Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet. Átlagos tápérték / 100 g Energia: 1500 kJ / 358 kcal Zsír: 1 g - ebből telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 74 g - ebből cukrok: 0,2 g, Fehérje: 11 g, Só 0,002 g Gyártó: Első Pesti Malom
Bio magok: mungóbab, zöldlencse, barnalencse Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Hüvelyes-Mix csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.