Illatos, krémes, pasztörizált lekvár melyet kékszőlőből készítettünk 4-5 % fehér cukor hozzáadásával. Adalékok és tartósítószer mentes ! Felbontás után hűtőben tároljuk kb. 10 napig még. Az üres üveget újra tudjuk hasznosítani, ha a kosárban leadják nekünk. Köszönjük
Saját nevelésű palántából kertünkben termesztett, csípős pepperoni paprikából hagyományos házi befőzéssel készített savanyúság. A frissen szedett paprikát alapos mosás után darabolom, majd egyenként az üvegbe rakom. Felöntőlével töltöm meg az üvegeket, amibe só, cukor, ecet, borkén, na-benzoát kerül, hűvös helyen két hónap pihenés után fogyasztható.
A befőző automatának köszönhetően megtartotta a paprika a roppanós állagát és csemege ízét, egy kis pikáns utóízzel. Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz. Összetevők: paprika, víz, ecet, cukor, só. Kiszerelés: 720ml-es üveg.
Összetevők • Fekete ribizli • Josta • Málna • Cseresznye Élettani hatások • A fekete ribizlit gyógygyümölcsként tartjuk számon, melynek fogyasztása minden korosztálynak, de idős embereknek különösen ajánlott. a káros szabadgyököket megkötő színanyagokban, flavonoidokban és polifenolokban is gazdag. Ezek a vegyületek védik az érfalat, lassítják az érelmeszesedést, csökkentik a magas vérnyomást, és a vérzsírok (koleszterin, triglicerid) szintjét. - A josta Lényegében a fekete ribizli és az egres közötti faj.Bogyójában sok a C-vitamin- Emellett nagyon magas a B1- és B2-vitamin-tartalma, ennek köszönhetően igen jó hatással van a zsíranyagcserére. Savai jó hatással vannak az emésztésre, a benne található magocskák pedig kitűnően átmossák a bélcsatornákat. • A málnában található anthocyanin és ellagsav leköti a szabad gyököket. Tisztítja a vért, csökkenti a magas vérnyomást. • A cseresznye legfőbb gyógyereje a vértisztításban mutatkozik meg. Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. Érdekességek • A piros szín az élet szimbóluma. Dinamikát, erőt, energiát, vitalitást jelez. A piros szín energiát kölcsönöz viselőjének. így van ez a piros színű gyümölcsöknél is. Hihetetlenül gazdagok tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben. Fontos építőkövei sejtjeinknek és irányítói életfolyamatainknak. • A legfrissebb kutatási eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy a piros bogyós gyümölcsök flavonoid tartalmuknál fogva nagymértékben csökkentik a rák kialakulásának kockázatát. Már kis mennyiség fogyasztásakor is hatékony segítség lehet számos daganatfajta elleni küzdelemben.
A piros ribizli áldásos hatásai A vörös ribiszke savanykás ízét többek között a benne található citromsav adja, amely segíti az emésztőnedvek termelődését, gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, valamint csökkenti az étvágyat. A citromsav az epe termelését is segíti a gyomorban, ami elengedhetetlen a zsírok lebontásához. Vitaminokban gazdag A ribizli B1-, B2-, B6-, valamint C- és E-vitaminban gazdag. A B-vitaminok szerepet játszanak az anyagcsere-folyamatokban, és hozzájárulnak az idegrendszer megfelelő működéséhez. A C-vitamin - vagy más néven aszkorbinsav - akkor tesz jó szolgálatot, és támogatja a zsíroxidációt, ha a fogyókúra mellett edzel is. A C-vitamin a fehérjemetabolizmus részeként blokkolja a gyulladást, és segíti az izomépítést. Az E-vitaminj ó hatással van a vérnyomásra Kiváló rostforrás A ribizli kiváló rostforrás, 100 grammja 4,3 gramm rostot tartalmaz, ami támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, emellett pedig képes a hirtelen vércukorszint emelkedését és csökkenését, ezáltal pedig az éhség folyamatát is megszakítani. Remek antioxidáns Az apró szemű bogyós gyümölcs kiváló antioxidáns, amely nélkülözhetetlen vegyülete a szervezetnek. Az antioxidánsok megkötik és eltávolítják a testből a szabad gyököket, melyek komoly betegségek, mint például a daganatos vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában játszanak szerepet. Kalóriaszegény és vízhajtó A piros ribizli 100 grammja csupán 56 kalóriát tartalmaz, így remekül beilleszthető a diétába, és szinte bármennyit ehetsz belőle. Pozitív tulajdonsága, hogy káliumtartalma révén - 100 grammban 316 milligramm - kihajtja a felesleges vizet a szervezetből, így kifejezetten jó szolgálatot tesz, mivel megszünteti a puffadást
- Aggteleki Nemzeti Park védjeggyel Mag nélküli, paszírozott savanykás ízvilágú lekvár.
Vegyszermentes sárgabarackból (Gönci magyar kajszi) dzsemfix és kevés cukor hozzáadásával készűlt ízletes dzsem.
Befőző automatában készült savanyúság. NEM tartalmaz hozzáadott adalékanyagot! Kiszerelés: 720 ml - üvegben
"CSICSÖRKE"Serry bon-bon meggy lekvárunk darabos. Csokoládéval és likőrrel készült meggy. Tartósítószer mentes, mint minden termékünk.
A gyümölcsök sütést követően új karaktert vesznek fel. Összetevők: alma, földieper, málna, ribizli, cukor, citromlé, fahéj, szegfűszeg. Felhasználási javaslat: 1 evőkanálnyi sült teához adjunk 2 dl forró, hideg, vagy akár szénsavas vizet. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hütőben tárolandó.
A gyümölcsök sütést követően új karaktert vesznek fel. Összetevők: alma, körte, szilva, szőlő, cukor, citromlé, fahéj, szegfűszeg. Felhasználási javaslat: 1 evőkanálnyi sült teához adjunk 2 dl forró, hideg, vagy akár szénsavas vizet. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hütőben tárolandó.
A gyümölcsök sütést követően új karaktert vesznek fel. Összetevők: alma, szilva, cukor, citromlé, fahéj, szegfűszeg. Felhasználási javaslat: 1 evőkanálnyi sült teához adjunk 2 dl forró, hideg, vagy akár szénsavas vizet. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hütőben tárolandó.