A citromsav az élelmiszerek csomagolásán E330-ként feltűntetett sav, ami antioxidáns és savanyúságszabályozó hatással bír. A konyhában (az eszközök vízkőtlenítésén kívül) főként gyümölcsös ételek és házi sajtok készítéséhez használható. Az élelmiszeriparban ez a legelterjedtebb savanyítószer, emellett azonban alkalmazzák még nehézfémek megkötésére, mivel antioxidánsként megőrzi számos élelmiszer zsírszín-, aroma- és vitamintartalmát. A tej és a tejszín sterilezésénél, valamint a sajt ömlesztésekor gátolja a fehérjék kicsapódását. A citromsav kiváló vízkőoldó szer, így tisztítási célokra is használható. Kiszerelés: 500 g Származás: Ausztria Forgalmazza: Zöldbolt
Feketeribizliből készült, pasztörizált, krémes állagú lekvár. A feketeribizlit jó vérképzőnek tartják, magas az ásványi anyag tartalma is. Aggteleki Nemzeti Park védjegyes Az üres üveget újra tudjuk hasznosítani. Le lehet adni a kosárban:) köszönjük
Vasban és ásványi anyagokban gazdag. (Ismerhetjük vas bor elnevezésként is.) Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Hatékony C vitamin bomba. Kiszerelés: 220 ml üvegben
Vasban és ásványi anyagokban gazdag. (Ismerhetjük vas bor elnevezésként is.) Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Hatékony C vitamin bomba. Kiszerelés: 220 ml üvegben
Fekete ribizli lekvár 70%-os csokoládéval+ pici chilivel. Pikáns, csípős különlegesség. Az üres üveget újra tudjuk hasznosítani. Köszönjük !
Saját termelésből vegyszermentes feketeszeder dzsem kevés cukor és dzemfix felhasználással. /100%szeder/
Vegyszermentes saját szeder/100% szeder,kevés cukor és dzsemfix felhasználással./
Feketeszederből készült, pasztörizált, mag nélküli, krémes állagú lekvár. Tartósítószer mentes. Vegyszermentes. Hegyvidéki. Aggteleki Nemzeti Park védjegyes Az üres üveget a kosárban le lehet adni :) köszönjük
Nem csípős. Saját nevelésű palántából kertünkben termesztett almapaprikából hagyományos házi befőzéssel készített savanyúság. A frissen szedett paprikát alapos mosás után kicsumázom, kettévágom a helykihasználás miatt, majd az üvegbe rakom. Felöntőlével töltöm meg az üvegeket, amibe só, cukor, ecet, borkén, na-benzoát kerül, hűvös helyen két hónap pihenés után fogyasztható.
A csípős ízek kedvelőinek! Hagyományos házi befőzéssel, kézzel készített savanyúság. A felezett almapaprikát az üvegberakás után az előre elkészített lével öntöm fel, amiben cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát van. Két hónapnyi érés után fogyasztható.
A fermentálás abszolút „gluténmentes” eljárás! A fermentált zöldségek és gyümölcsök – az ecetes-bolti savanyúságokkal ellentétben – bizonyítottan segítik az emésztést, jótékony hatással bírnak nemcsak a gyomorsavra és a bélrendszerünkre, hanem az egész szervezetünkre. Természetes probiotikumként működnek, megvédik vagy segítik helyreállítani a bélflóránkat, és még a kórokozóktól is megóvnak. Ezek a savanyúságok ráadásul megelőzik a kellemetlen puffadást is. Összetevők: uborka,hagyma,babérlevél,szőlőlevél,só,bors Kiszerelés: 720ml
Vegyszermentesen termesztett saját gyümölcs, magas cukortartalmú, vitaminokat és rostokat tartalmaz. A tartosítást az aszalás biztosítja. 1 csomag (db) 80 g szeletelt füge (nem egészben lévő) terméket tartalmaz, melyet papírzacskóba csomagolva szállítunk.