Ünnepi asztalra, elsősorban vörös húsok mellé, de kiváló karácsonyi pulykához, bárányhoz. Citrusok, vörösáfonya, hagyma fűszerek, vörösbor kavalkádja.
Hagyományosan, házi befőzéssel készített savanyúság a kertben termelt görög és sárgadinnyéből. A megtisztított kisdinnyéket darabolva egyenként az üvegbe raktam, majd az előre elkészített lével, amibe cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát került, felöntöm. Két hónapig ért a kamrában.
Saját nevelésű palántából ültetett dinnye és gyöngyhagyma felhasználásával házi befőzéssel készült savanyúság. A megtisztított sárga és görögdinnye, majd egy sor gyöngyhagyma került az üvegbe és az előre elkészített felöntőlével töltöttem fel, amiben cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát van, majd két hónapos érési idő következett.
Saját termesztésű uborkából és dinnyéből, kézzel, házi befőzéssel készült savanyúság. A megmosott uborkát és dinnyét kb. fele-fele arányban üvegbe rakom, az előre elkészített lével felöntöm, amiben só, cukor és ecet, valamint borkén és na-benzoát van, majd két hónapra pihenni teszem.
Alkalmas mindenféle liszt térfoganövelésére. Javasolt mennyiség: 100g liszthez egy csapott mokkáskanál sütőpor adagolása ( 2-3 g ). A sütőpor 1 evőkanál citromlével vagy almmaecettel érdemes kipezsegtetni. Tápióka keményítővel és természetes bőrkősavval készült sütőpor. Összetevők: savanyúságot szabályzó anyag. borkősav térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén- karbonát, tápióka keményítő.
Kiskertben termett eperből, kevés cukorral, házi eljárással készült lekvár, a nyár ízeit tartósítja. Kiszerelés: 220 ml - üvegben
Tartósítószer mentes, saját termesztésű eperből készült dzsem. Összetevők: földieper, cukor, pektin, citromsav Felbontás után hűtve tárolandó! Kiszerelés: 220 g/üveg
Vegyszermentes saját eperből/ 100% eper kevés cukor és dzsemfix felhasználással.
Vegyszermentes saját eperből készűlt /100% eper kevés cukor és dzsemfix/
A rebarbara egy fanyar zöldség, amelynek az íze remekül illik az eper íz világához. Ha kedvelik az eperdzsemet, akkor próbálják ki ezt a finomságot rebarbarával.
A rebarbara egy fanyar zöldség, amelynek az íze remekül illik az eper íz világához. Ha kedvelik az eperdzsemet, akkor próbálják ki ezt a finomságot rebarbarával.
Igazi különlegesség a lekvár kedvelőknek, akik nemcsak a hagyományos ízeket szeretik. Magas gyümölcstartalmú, alacsony cukortartalomú termék, amit a 70 %-os étcsokoládé tesz egyedivé.