Nyíregyházi Kosár Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Befőttek, lekvárok

Kategóriák
Szűrés
Új termékek
Csak új termékek
Allergének
biodinamikus, bio
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
vegán
sls free
Állatkísérletmentes
Pálmaolajmentes
Parabénmentes
Ajándékcsomag
Lejárat közeli termék
Előrendelhető termék
További szűrők
Ár szerint

Uborka gyöngyhagymával -720ml

Magunk termelte uborkából és gyöngyhagymából kézzel, hagyományos házi befőzéssel készített savanyúság. A kézzel tisztított uborkát egyenként az üvegbe rakom, majd a hagymát hozzá. Az előre elkészített lével, amiben só, cukor, ecet, borkén, na-benzoát van, felöntöm és a lezárt üvegek két hónapos érési időt kapnak.   

800 Ft / db
1111.11 Ft/l

Vegyes savanyúság- 370 ml

Főleg uborka, hozzá dinnye, vagy gyöngyhagyma került - egy kisebb üvegben azoknak, akik nem akarnak egy adagban több étkezéshez való savanyúságot.  Saját termelésű uborkát, dinnyét, gyöngyhagymát tettem az üvegbe, felöntőlevet készítettem hozzá cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát felhasználásával és két hónapig pihent a kamrában.

500 Ft / db
1351.35 Ft/l

Vegyes vágott savanyúság -720ml

Saját, vegyszermentes ökológiai gazdálkodással termelt alapanyagok felhasználásával előállított vegyes savanyúság. Hőkezeléssel, tartósítószer nélkül készült. (tartalma: uborka, hagyma, káposzta, sárgarépa)

890 Ft690 Ft / db
958.33 Ft/l

Zöldbolt - Szódabikarbóna étkezési célra -500g

Az egyik legismertebb természetes konyhai segédanyag. Kiválóan használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett vagy például emésztési panaszok kezelésére. Felhasználási javaslat: - Önmagában fogyasztva kiváló gyomorégéses panaszokra (egy kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva) - Használható sütemények, piskóták készítésénél lazítószerként, sütőpor helyett. - Hüvelyesek (bab, borsó, lencse) főzési idejét csökkenthetjük egy késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával - Főzelékek (paraj, bab, kelkáposzta) egy csipetnyi szódabikarbónától megőrzik a színüket Vigyázat! Mindezek ellenére a túlzásba vitt szódabikarbóna használat emésztési zavarokat okozhat! "Sütés közben, hő hatására szén-dioxid szabadul fel belőle, ezáltal az tészta megemelkedik és lazább szerkezetű lesz. A süteményekhez úgy adagoljuk, hogy a szükséges lisztmennyiségben alaposan elkeverjük a megadott mennyiségű szódabikarbónát. Emellett számos más területen is használható a konyhában, illetve a háztartásban. Például a száraz bab főző vízébe téve a bab hamarabb megpuhul. A különféle gyümölcssavakat megköti, illetve nyugtatólag hat a túlterhelt gyomorra nehéz ételek, vagy túlzott alkoholfogyasztás után. Ha kis tányérban teszünk belőle a hűtőszekrénybe, akkor megköti a kellemetlen szagokat. Ha a lábasban odaégett az étel, akkor kevés vízben szódabikarbónát kell benne forralni. Ha kihűlt, könnyebben tisztítható. (A fürdőszobában a csempéket és a csaptelepet is tisztíthatjuk szivacsra szórt szódabikarbónával.) Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből készített fogpaszta ragyogó fehérre varázsolja a fogakat.  " -

620 Ft / db
1240 Ft/kg
Kategóriák