A csípős ízek kedvelőinek! Hagyományos házi befőzéssel, kézzel készített savanyúság. A felezett almapaprikát az üvegberakás után az előre elkészített lével öntöm fel, amiben cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát van. Két hónapnyi érés után fogyasztható.
A fermentálás abszolút „gluténmentes” eljárás! A fermentált zöldségek és gyümölcsök – az ecetes-bolti savanyúságokkal ellentétben – bizonyítottan segítik az emésztést, jótékony hatással bírnak nemcsak a gyomorsavra és a bélrendszerünkre, hanem az egész szervezetünkre. Természetes probiotikumként működnek, megvédik vagy segítik helyreállítani a bélflóránkat, és még a kórokozóktól is megóvnak. Ezek a savanyúságok ráadásul megelőzik a kellemetlen puffadást is. Összetevők: uborka,hagyma,babérlevél,szőlőlevél,só,bors Kiszerelés: 720ml
Saját kertünkben termelt gyöngyhagymából készült édes-ecetes savanyúság. A kézzel tisztított hagymát üvegbe raktam, koriandert, köményt használtam fűszerezésre, majd az előre elkészített lével, amibe cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát került, felöntöttem. Két hónapig ért a kamrában.
Szeletelt jalapeno chilipaprika savanyúság. A csípős ízek kedvelőinek! Saját nevelésű palántából ültetett jalapeno chiliből készült édes-ecetes savanyúság. Zamatos, vastag húsa miatt kedvelt fajta. Kézzel szeletelt paprikákat az üvegbe tétel után az előre elkészített lével öntöttük fel, amiben cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát van.
Csípős ízek kedvelőinek! Óriás cseresznyepaprikából készült édes-ecetes savanyúság. Pirosra érő, de még zöld állapotában eltett paprika méretével és vastag húsával tűnik ki hagyományos fajtájú társai közül. A megtisztított paprikát egyenként az üvegbe raktam, majd felöntőlével töltöttem fel, amibe cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát került.
Saját nevelésű palántából kertünkben termesztett, csípős pepperoni paprikából hagyományos házi befőzéssel készített savanyúság. A frissen szedett paprikát alapos mosás után darabolom, majd egyenként az üvegbe rakom. Felöntőlével töltöm meg az üvegeket, amibe só, cukor, ecet, borkén, na-benzoát kerül, hűvös helyen két hónap pihenés után fogyasztható.
Befőző automatában készült savanyúság. NEM tartalmaz hozzáadott adalékanyagot! Kiszerelés: 720 ml - üvegben
Saját termesztésű vegyszermentes zoldségekből ( hagyma, uborka) készült ízletes saláta. Tartósítószer nélkül, hőkezeléssel tartósítva.
Hagyományosan készített, édes-ecetes savanyúság. A kézzel mosott, szeletelt uborkát kaporral, borssal, köménnyel, korianderrel fűszereztem, só, cukor, ecet, borkén és na-benzoát tartalmú felöntőlevet kapott és két hónapig pihent a kamrában.
Mandabokorban, saját kertemben vegyszermentesen termelt uborka és hagyma felhasználásával készült savanyúság. Összetevők: szeletelt uborka, szeletelt vöröshagyma, ecet, cukor, só, pici nátrium-benzoát. Kiszerelés: 720 ml üvegben
Magunk termelte uborkából és gyöngyhagymából kézzel, hagyományos házi befőzéssel készített savanyúság. A kézzel tisztított uborkát egyenként az üvegbe rakom, majd a hagymát hozzá. Az előre elkészített lével, amiben só, cukor, ecet, borkén, na-benzoát van, felöntöm és a lezárt üvegek két hónapos érési időt kapnak.
Főleg uborka, hozzá dinnye, vagy gyöngyhagyma került - egy kisebb üvegben azoknak, akik nem akarnak egy adagban több étkezéshez való savanyúságot. Saját termelésű uborkát, dinnyét, gyöngyhagymát tettem az üvegbe, felöntőlevet készítettem hozzá cukor, só, ecet, borkén, na-benzoát felhasználásával és két hónapig pihent a kamrában.