Saját kertünkben termett, Újfehétói fürtös meggyből készült, 100% gyümölcsöt és kevés cukrot tartalmaz. A készítés során dzsemfixet használtam. Ajánlom: palacsintába, vajas pirítősra, mézes krémes süti töltelékének nagyon különleges ízhatást biztosít. Kiszerelés: 720 ml - üvegben - 1.200 Ft 370 ml - üvegben - 800 Ft
A rebarbara azon zöldségeink közé tartozik, amelyet érdemes fogyasztani, mert nagyon fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A menta nyugtató, fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, erősíti az idegrendszert. Leginkább különféle emésztőrendszeri problémák esetén javasolható, hiszen csillapítja és megszünteti a görcsöket, enyhíti a felfújódást, serkenti az emésztőnedvek és az epe kiválasztását. Segíthet gyomorpanaszoknál, megszünteti a hányást, gyógyítja a kólikát és a bélbetegségeket, fokozza az étvágyat. Fontos vitaminok A rebarbara egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy főleg azokat a vitaminokat tartalmazza, amelyre különösen nagy szükségünk van. Nagy mennyiségben tartalmazza a B1-, B2-. A- és C-vitaminokat. Ráadásul olyan ásványi anyagokat is tartalmaz emellett, mint például a kalcium, kálium, foszfor, magnézium és vas. Így érdemes az étrendünkbe mindenképpen beemelnünk a rebarbarát. Vesetisztító A rebarbarának nagyon jó vér-, illetve vesetisztító hatása is van, ezért akár a szívbetegeknek vagy a szellemi munkát végzőknek is érdemes beiktatniuk a fogyasztását. Azoknak azonban, akiknek veseköve van, érdemes jobban odafigyelniük rá, mert enyhén növeli a szervezetünkben a sav mennyiségét. Antioxidáns Mint sok más zöldség és gyümölcs esetében, a rebarbar esetében is elmondható, hogy az egyik legfontosabb tulajdonságai közé tartozik az antioxidáns hatása. Ráadásul sokkal több karotinoidot tartalmaz, mint például a répa, ez a tény pedig jelentős mértékben növeli a rebarbara antioxidáns hatását.
Érett, karakteres sajtok mellé javasoljuk. Édes-savanykás ízvilágú. Darabos, vilmoskörte kockától és a dijoni magos mustártól. Tartósítószer mentes. Aggteleki Nemzeti Park védjegyes termék. Az üres üveg újrahasznosítjuk. Megköszönjük, ha visszakapjuk
Krémes, illatos birsalma lekvár még fenségesebbé téve pirított dióval és aszalt szilvával . 4% hozzáadott cukorral. Tartósítószer, szinezék, aromamentes ! Sült szárnyasokhoz, sajtok mellé kiváló párosítás. Az üres üveget újra tudjuk hasznosítani. Köszönjük ha visszakapjuk
Saját gyümölcs felhaszhálásával készült, 100% őszibarack, cukor élkül, dzsemfix hozzáadásával. Ajánlom vajas kenyérre. Kiszerelés: 370 ml - üvegben
Saját gyümölcs felhaszhálásával készült, 100% őszibarack, kevés cukorral és dzsemfix hozzáadásával. Ajánlom vajas kenyérre. Kiszerelés: 370 ml - üvegben
Illatos, krémes, pasztörizált lekvár melyet kékszőlőből készítettünk 4-5 % fehér cukor hozzáadásával. Adalékok és tartósítószer mentes ! Felbontás után hűtőben tároljuk kb. 10 napig még. Az üres üveget újra tudjuk hasznosítani, ha a kosárban leadják nekünk. Köszönjük
Összetevők • Fekete ribizli • Josta • Málna • Cseresznye Élettani hatások • A fekete ribizlit gyógygyümölcsként tartjuk számon, melynek fogyasztása minden korosztálynak, de idős embereknek különösen ajánlott. a káros szabadgyököket megkötő színanyagokban, flavonoidokban és polifenolokban is gazdag. Ezek a vegyületek védik az érfalat, lassítják az érelmeszesedést, csökkentik a magas vérnyomást, és a vérzsírok (koleszterin, triglicerid) szintjét. - A josta Lényegében a fekete ribizli és az egres közötti faj.Bogyójában sok a C-vitamin- Emellett nagyon magas a B1- és B2-vitamin-tartalma, ennek köszönhetően igen jó hatással van a zsíranyagcserére. Savai jó hatással vannak az emésztésre, a benne található magocskák pedig kitűnően átmossák a bélcsatornákat. • A málnában található anthocyanin és ellagsav leköti a szabad gyököket. Tisztítja a vért, csökkenti a magas vérnyomást. • A cseresznye legfőbb gyógyereje a vértisztításban mutatkozik meg. Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. Érdekességek • A piros szín az élet szimbóluma. Dinamikát, erőt, energiát, vitalitást jelez. A piros szín energiát kölcsönöz viselőjének. így van ez a piros színű gyümölcsöknél is. Hihetetlenül gazdagok tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és nyomelemekben. Fontos építőkövei sejtjeinknek és irányítói életfolyamatainknak. • A legfrissebb kutatási eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy a piros bogyós gyümölcsök flavonoid tartalmuknál fogva nagymértékben csökkentik a rák kialakulásának kockázatát. Már kis mennyiség fogyasztásakor is hatékony segítség lehet számos daganatfajta elleni küzdelemben.
A Szatmár-Bereg tradicionális terméke a szilvalekvár. Autentikus szilvalekvárunk egyetlen, gondosan válogatott alapanyaga a vidékre jellemző őshonos gyümölcs, a Nemtudom szilva. A főzés hagyományos technológiával, fatüzeléses üstben történik. Termékünkben garantált a 100%-os gyümölcstartalom, valamint hozzáadott cukroktól és tartósítószerektől is mentes. Kiszerelés: 720 ml-es üveg
A szeder vitaminokban- (C, B1, B6) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, foszfor, magnézium, vas, mangán, cink, réz ), antioxidáns flavonoidokban gazdag. A réz és a vas miatt ajánlatos a fogyasztása a vérszegénységben szenvedő betegeknek. A gyümölcs az érfalakat is védelmezi és erősíti, a fekete szederben lévő kalcium pedig a csontokat és a fogakat erősíti. A fekete szeder rendszeres fogyasztásával védelmet élvezhetünk a szív- és érrendszeri és a cukorbetegséggel szemben. A gyümölcsben lévő vegyületek az agyi erekre is pozitív hatást gyakorolnak, így biztosak lehetünk benne, hogy hosszabb ideig megmaradhat jó a memóriánk. Az antocianinok a szemünk védelmét és egészségét is képesek biztosítani. A fekete szeder nagyon sok pektint, szénhidrátot és rostot tartalmaz. Ezek a ballasztanyagok nem csupán az emésztést segítik elő, hanem a koleszterinszintet is rendben tartják. Antioxidáns hatását elsősorban a gyümölcsben található flavonoid vegyületeknek köszönheti. A fekete szeder rendszeres fogyasztása immunrendszert erősít, gyulladást csökkent és daganatellenes hatással is bír.
Élettani hatása: Élettani hatását tekintve a szilva – a benne levő antioxidánsoknak köszönhetően – fokozza az immunrendszer ellenálló képességét, ezen kívül szív-ér rendszeri védőhatása is van. Az utóbbihoz a nagy káliumtartalma is hozzájárul. Béta-karotin-tartalma fontos a zavartalan növekedéshez, a csontfejlődéshez, a látás és a hámszövetek épségének fenntartásához. B1-, B2-, B6-vitamin-, biotin- és pantoténsav-tartalma révén számos anyagcsere-folyamat (szénhidrát-, aminosav- és lipidanyagcsere) megfelelő működését is segíti. A B2-vitamin szerepet játszik a méregtelenítő folyamatokban is. Ismertebb élettani hatása a számottevő rosttartalmának köszönhető. A gyümölcs héjában található cellulóz pozitív hatású a bélműködésre, ezért napi rendszeres, nyersen, lekvárként vagy aszalt formában való fogyasztása kiváló és természetes ellenszere lehet a székrekedésnek. Nemcsak a bélből segíti kiüríteni a salakanyagokat, hanem vízhajtó hatása is ismeretes. Ugyancsak élelmirost-tartalmának és kis energiatartalmának köszönhetően nyersen testtömegcsökkentő étrendben is jól alkalmazható. A szilva a népi gyógyászatban is helyet kér magának: nemcsak székrekedés ellen fogyasztották, hanem a leveléből hideglelés elleni teát főztek, de szájöblítő szert is készítettek belőle. Összetevők: szilva,cukor,pektin Kiszerelés: 220 ml
Hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmazó lekvár, saját termesztésű nemtudomszilvából. Összetevők: szilva Felbontás után hűtve tárolandó. Kiszerelés: 220g/üveg